Hírek, beszámolók

Haumann Péter a Nemzet Színésze lett

Haumann Péter Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművészt választották meg kedden a Nemzet Színészei közé a közelmúltban elhunyt Kállai Ferenc helyére. A választásnak a hagyományok szerint a Nemzeti Színház adott otthont. A Nemzet Színésze címet viselő művészek ötven perces tanácskozás után hozták meg a döntést. A hírt hagyományosan a színház főigazgatója, Alföldi Róbert telefonon közölte Haumann Péterrel.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Színésznője címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A cím a halálig szól, legfeljebb tizenketten viselhetik, és életük végéig havonta 500 ezer forint juttatásban részesülnek.

Haumann Péter eddigi pályafutása során olyan musicalekben lépett színpadra, mint a La Mancha lovagja (Sancho), a Macskák (Tus), az Őrült nők ketrece (Albin), a Valahol Európában (Simon Péter), az Oliver! (Fagin) vagy a Producerek (Max Bialystock).

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Kezdődik az év a Madách Színházban

admin

Kihirdették az Olivier-jelölteket Londonban

Volf Anna

Rebecca sajtótájékoztató

oldadmin

Manitu bocskora – Berlin

Nagy Péter

Addams Family musical a Broadway-n

admin