Belföld Hírek, beszámolók

Hét új bemutatóval várja a közönséget a Centrál Színház az új évadban

Hét új bemutatóval, közte Ibsen drámával, musicallel és Molnár Ferenc vígjátékával várja a közönséget a 2017/2018-as évadban a budapesti Centrál Színház.

Az évadot október 6-án Pokorny Lia rögtönzésekkel tűzdelt, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató darabja nyitja Dolgok, amikért érdemes élni címmel Horgas Ádám rendezésében.

Október 20-án a Hajmeresztő című krimikomédiát mutatják be Morcsányi Géza fordításában, Simon Kornéllal a főszerepben. A Puskás Tamás rendezte darab szerint a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki ollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A nyomozás a nézők irányításával zajlik majd, így a történet minden előadáson máshogy alakul.

Novemberben Balogh Anna, Ágoston Kati, Vári-Kovács Péter és a társulat új tagja, Ódor Kristóf tolmácsolásában felfrissülve tér vissza az Ájlávjú című zenés darab, amely párkapcsolatról, férfiakról és nőkről, életről és halálról szól.

Szintén novemberben tűzi műsorára a színház a Personát; Bergman klasszikusában Balsai Móni és Györgyi Anna áll színpadra Hidvégi Nóra rendezésében.

Decemberben indul az a havonta ismétlődő felolvasóest-sorozat, amelyben az ország színészei és színésznői párban olvassák fel a Love letterst, egy férfi és egy nő gyermekkortól halálig tartó levélváltását.

Ibsen Kísértetek című darabja Alföldi Róbert rendezésében lesz látható, a női főszerepet Básti Juli, a két férfi főszereplőt Gáspár Tibor és Gáspár Sándor játssza.

Márciusban Molnár Ferenc Delila című vígjátéka gazdagítja a színház repertoárját Puskás Tamás rendezésében, Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben. Az előadás különlegessége, hogy 80 évvel ezelőtt az ősbemutató ugyanezen a színpadon volt.

A Centrál Színház a 2016/2017-es évadban összesen 426 előadát tartott, melyek látogatottsága 99,11 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 144 ezer főt, több mint 20 ezerrel túllépve a korábbi évad számát. Ez az ugrásszerű növekedés a két egyedülállóan sikeres nagyszínpadi bemutatónak, a My Fair Lady-nek és a Házassági leckék középhaladóknak című előadásnak volt köszönhető, amelyek az új évadban is szerepelnek a színház kínálatában. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

My Fair Lady remake: sztárok harca Higgins szerepéért

admin

Újra működésben a "macskafogó"

Rechtenwald Kristóf

Isten rabjai – új magyar musical Egerben

Sándor Petra

Rómeó és Júlia – Új generáció a színpadon

Buchmann-Horváth Emese

Madách Színház Musical Pályázat – I. Döntő

Buchmann-Horváth Emese