Hírek, beszámolók

Hétfőtől árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban

Összesen tizennyolcféle premier-, opera-, gyerek- és diákbérletet, valamint a néző igényeinek megfelelően összeállítható szabadbérletet kínál a 2011/2012-es évadra a Szegedi Nemzeti Színház hétfőtől.

A Tisza-parti város színházának társulata tizenöt premierre készül. Három új opera, egy musical, két balett és két gyermekdarab tekinthető meg a hét prózai produkció mellett, s az előző évad sikerei közül is többet továbbjátszanak – közölte a teátrum az MTI-vel. A közönség láthatja majd a Macskafogót, a West Side Story-t, a Pillangókisasszonyt, A fából faragott királyfit, a Palacsintás királyt és az évad első bemutatójaként, szeptember 23-tól a Veszedelmes viszonyokat is.
A kínálatban az igazi nagy klasszikusok – Schiller, Liszt, Ibsen, Szép Ernő – mellett, kortárs szerzők – Schimmelpfennig, Zelenka, Gieselmann – művei is megtalálhatóak. Az produkciók színpadra állításán a “házi” rendezőkön, Juronics Tamáson és Bodolay Gézán túl több neves vendég is dolgozik majd a társulattal, például a Kossuth-díjas Bozsik Yvette, Bezerédy Zoltán, valamint Balikó Tamás, Telihay Péter és Keresztes Attila.

Az intézmény az október 22-ig tartó bérletértékesítési időszakban számos kedvezményt kínál a közönségnek. Az első háromszáz vásárló ajándék jegyet kap az immár hagyományos – idén szeptember 9-én tartandó – nagyszínházi Nyitány-gálára, s a bérlettulajdonosok féláron vásárolhatnak belépőt az Armel nemzetközi operaverseny és fesztivál egy-egy versenyprodukciójára.
A bérletárak összességében jóval az infláció mértéke alatt emelkedtek, a vegyes bérletek legkedvezőbb kategóriái, valamint az operabérletek és az Universitas bérlet árai pedig változatlanok maradtak.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Csalogány családdal nyitja az évadot a Karinthy Színház

Buchmann-Horváth Emese

Magyar Capuletek és román Montague-k Bukarestben

Volf Anna

Készül a Bridget Jones musical

admin

Lekerül a Gyűrűk ura Londonban

admin

Operett Palotakoncert sajtótájékoztató a Duna fölött

Stern Ágnes