Hírek, beszámolók

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház 132. évadára – közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés-, gyerek-, diákbérletet, illetve premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket – mondta a direktor az évadról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: emellett a kínálatot háromféle „szabadbérlet” is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.
A bérlet- és jegyárak az előző évadhoz képest nem változnak.

A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 5-i Nyitány gálára, melyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és a jelentősebb feladatot kapó színészek. Gyüdi Sándor elmondta, a bérletesek között igen magas a széküket évről-évre megújítók aránya – idén erre szeptember 13-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.

A színház 14 premierrel várja a közönséget. Az évad szeptember 26-án a Kisszínházban Pozsgai Zsolt A vasgróf című történelmi játékának ősbemutatójával kezdődik. A Nagyszínházban az első premier Verdi Macbeth című operája lesz október 3-án, a nézők a mű eredeti, 1847-es verzióját láthatják magyarországi bemutatóként.

Megújul az 1998-ban alapított szegedi színházi elismerés, a Dömötör-díj. A közönségszavazás a korábbi évekkel ellentétben nem az utolsó premier után indul, a nézők ezentúl minden előadást követően kiválaszthatják a produkció általuk legjobbnak tartott alkotóját: színészt, rendezőt vagy tervezőt.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Az Aida újra Budapesten!

admin

Szabó Dávid 30 In 10 – Jubileumi örömzenélés

Buchmann-Horváth Emese

Kiosztották az Olivier-díjakat Londonban

admin

Megvan a soproni Miss Saigon elaődások végleges szereposztása

Utasi Nikolett

Chicago fotóspróba (Centrál Színház)

Stern Ágnes