Hírek, beszámolók

Hol utca hány- mindennapi musical az Ódry Színpadon

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész szakos hallgatói a számos díjat nyert Broadway-musical, az Avenue Q általuk és rájuk írt változatát mutatták be március 8-án.

A színpadon nyolc fiatalember mesél vágyairól, gondolatairól, osztja meg a nézőkkel terveit, szorongásait, kétségbeesését, örömét. Mindennapi musical – fiatalokról, fiataloktól, fiataloknak.

A dalok nyers szókimondással olyan témákat járnak körül, mint az élet értelme, a siker és a sikertelenség, a szerelem, a szexualitás, a munkanélküliség, az elfogadás és a rasszizmus. Az eredeti mű helyzeteit alapul véve, azokat kibontva és hazánkra vonatkoztatva jön létre egy fiatalos lendületű, itt és most érvényes új előadás, humorral és kellő pimaszsággal, zenével, tánccal, testtel, bábbal.

Mi lesz velünk? Hogy lesz velünk? Itt képzeljük-e el az életünket? Lehet-e, lesz-e jövőnk és létjogosultságunk a mai világban, országban, városban, a Hol utca Hányban, akárhol legyen is ez az utca?

„Emellett próbál az előadás picit a mai társadalmi problémákra is reflektálni, mint az elfogadás, az itthon maradni vagy elmenni kérdése, a pénztelenség, a másság vagy a pályakezdő munkanélküliek helyzete. Sok helyen nyers és szókimondó lesz, ez biztos.” –mondta el Csiby Gergely, az osztály egyik tagja.

Az eredeti musicalből csak a dalok zenéjét tartották meg, a dalszövegeket Máthé Zsolt kifejezetten a szereplőkre írta. Alapvető szempont volt, hogy mindenkinek legyen legalább egy olyan száma, amiben igazán megjegyezhető.
A történet Tengely Gábor és Boronkay Soma elképzelése alapján improvizációkból született, a szereplők elmondásuk szerint épp ezért vannak erősen benne a karakterekben.

A darab a végső formáját folyamatosan nyerte el. Tengely Gábor betegsége miatt Markó Róbert vette át a rendezést. A koreográfiát Fejes Kitty és Katona Gábor készítette.

Szereplők: Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Nagy Petra, Csiby Gergely, Horváth Alexandra, Tóth Mátyás, Valentyik Anna, Kovács Domokos
 

forrás: odryszinpad.hu, szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Mary Poppins premier party (Madách Színház, 2012. szeptember 21-22-23.)

Tóth Barbara

Egerben járt a Zrínyi 1566 produkció

admin

Ráadás Vámpírok Bálja előadások augusztusban!

admin

Újra működésben a "macskafogó"

Rechtenwald Kristóf

Rebecca cd dedikálás

Nagy Péter