Hírek, beszámolók

Hugh Jackman kiszállt a Broadwayn bemutatásra váró Houdini-musicalből

Kiszállt a New York-i Broadwayn a Harry Houdini illuzionistáról készülő musicalből Hugh Jackman, aki a címszereplője lett volna a darabnak.

Az ausztrál színész sűrű elfoglaltságára hivatkozva jelentette be, hogy távozik a tervek szerint 2014-ben bemutatásra kerülő produkcióból – írta honlapján a BBC. A hírszolgálat szerint Jackman úgy fogalmazott, “nem tudott annyi időt szentelni a szerepnek, amennyit az megkövetelt”. Hozzáfűzte, hogy a legjobbakat kívánja a stábnak, és biztos abban, hogy “valami rendkívüli” van születőben.
Scott Sanders producer közölte, egyelőre nem tudják, ki veszi át Houdini szerepét.

Hugh Jackman távozása előtt biztosnak látszott az évek óta húzódó bemutató 2014-es dátuma. A musicalről 2008-ban kaptak szárnyra az első hírek, az elmúlt öt évben olyan nevek merültek fel a produkcióval kapcsolatban, mint Aaron Sorkin forgatókönyvíró és Danny Elfman zeneszerző. Előbbi idén januárban – szintén időegyeztetési nehézségekre hivatkozva – hagyta ott a készülőben lévő művet. Helyét David Ives, a Vénusz bundában című Tony-díjas darab szerzője vette át.
A Houdini-musical Hugh Jackman visszatérését jelentette volna a Broadwayra. A színész korábban úgy fogalmazott, gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete, és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szabadtéri zenés előadásokkal is készül a Budapesti Nyári Fesztivál

halasi.vivien

Jerry Springer a West Enden

admin

Ováció és vastaps fogadta a Don Giovannit Pilsenben

Buchmann-Horváth Emese

Színházak éjszakája szeptemberben

Volf Anna

Evergreen – Válogatás a legszebb Streisand dalokból

Buchmann-Horváth Emese