Kritikai sarok

I love musical

Az I love musical musicalválogatást 2012. február 24-én mutatták be a Budaörsi Játékszínben. 2012. július 10-én a Városmajorban vendégeskedett az előadás

Valahol Európában, dacolva a mostoha körülményekkel, él egy kis kommuna: a musical szerelmesei. Táncolva kelnek, dalolva reggeliznek, szólóznak napestig, hogy éjjelre kedvenc mulatójukba gyűljenek. Mit gondolnak életükről, egymásról? Hogyan éreznek, miről álmodnak? Lesz-e számukra megváltás?” – olvashatjuk az I love musical ismertetőjében és örülünk neki, hogy ezek szerint a musicalválogatásnak lesz egy kerettörténete is.

Sajnos ez, amit a leírtakból megtudtunk az előadáson egyáltalán nem derül ki. A műsor mindenféle felvezetés nélkül A Chicago Tánc és jazz-ével kezdődik és ezt koncepció nélkül további musical slágerek követik . Ez a fajta ömlesztés, azt idézi bennünk, minthogyha egy vizsgaelőadást néznénk.

Az, hogy valamiféle mulatóban, vagy bárban vagyunk, érezhető, főleg a műsor elején és néha azt kívánjuk, bárcsak tényleg ott lennénk. Ez jó, mivel azért van, mert szívesen csatlakoznánk az éneklő táncoló szereplőkhöz. Sőt egy-egy produkciót amelyből a dal való beemelnénk az előadásba,  és végignéznénk.

A koreográfiák és a jelmezek igazán igényesek, minőségiek. Az előadott musical slágerek remek hangulatot teremtenek, főképp a több embert megmozgatóak, mint a Macskák jelenetei, az Amerika a West side story-ból, vagy éppen a Cella tangó.
Tehát összességében minőségi műsort láthattunk. Valószínűleg könnyed nyáresti kikapcsolódásra vágytunk, ha ezt az előadást választottuk a Városmajori Szabadtéri Színpadon, ezt meg is kapjuk. Azonban ma már rengeteg a musicales fellépés, musicalválogatás van, sőt a legtöbb sikerdarab zenéje cd-n is megvásárolható, nem is beszélve a videómegosztó portálokról, ahol válogathatunk, hogy melyik énekestől\színésztől, melyik slágert szeretnénk hallani. Így azt gondolom az igényes musicalválogatásnál kicsit több kellene, ahhoz, hogy kiemelkedő lehessen. Az ismertető szövegben leírtakat alkalmazni kellett volna az előadásban is. Ha egy-egy sikerdarabból lévő dal segítségével megismerhettük volna a szereplőket, a musical szerelmeseit, vagy mindegyikük elmondta volna pár mondatban kitalált, megírt szöveg, vagy akár valós vélemény alapján, hogy miért szereti az elénekelt dalt, már sokat hozzáadhatott volna a műsorhoz, tükrözte volna a frappáns ismertetőt.

Szereplők: Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Gulyás Balázs, Illés Dániel, Jegercsik Csaba, Kecskés Tímea, Laurinyecz Réka, Molnár Gyöngyi, Páder Petra, Pásztor Ádám, Pikali Gerda, Rácz-Koncz Eszter, Stróbel Dóra, Szakács Tibor

Díszlet: Fodor Viola
Jelmez: Fógel Adrienn
Zenei vezető: Csengery Dániel
Korrepetítor: Grósz Zsuzsanna
Koreográfus: Kadala Petra, Molnár Éva
Rendező munkatársa: Bíró Dénes
Rendező: Salamon Suba László

Stern Ágnes
 

Kapcsolódó tartalmak

Dancs Annamari az Év hangja Erdélyben

Volf Anna

American Music Award-ot nyert a Glee

admin

Toldi – Zenés költemény

Stern Ágnes

Serbán Attila koncert a Madách Színházban

admin

Nagy siker volt a Grease élő adása

Volf Anna