Hírek, beszámolók

Idén nyáron is Budapesti Nyári Fesztivál új bemutatókkal

Elkészült a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. szervezésében működő, a főváros számára jelentős előnnyel bíró, kulturális és turisztikai sikerrel zajló brand fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál 2012. évi programja. A BNYF műsorát az ország legváltozatosabb színházi és zenés programok alkotta kínálata jellemzi.

Bán Teodóra igazgató célja, hogy a több műfajban, ősbemutatókkal, külföldi társulatok és vendégművészek meghívásával összeállított programsorozattal gazdagítsa Budapest kulturális arculatát. A BNYF két fő helyszíne, a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok kínálata a kőszínházak őszi nyitásáig tartó időszakban átveszi, minőségi és változatos műsorával pedig teljes mértékben lefedi Budapest kulturális keresletét.

Az ügyvezető törekvése eredményeként – „Több mint színház, Élmény” szlogennel – a BNYF a művészeti és szórakoztató eseményeket kiegészítő, komplex kulturális és turisztikai szolgáltatásokat is kínál, mint például a Színházi hajójárat, az „Irány Budapest!” és az „Aludjon Budapesten színházjeggyel!” programcsomagokat.

Opera-, Musical- és Tánc Fesztivál 2012-ben a Margitszigeten

Világszenzáció, ősbemutatók, új bemutatók és sikerprodukciók a Margitszigeti Opera-, Musical- és Táncfesztivál műsorán:

  • 7 táncos testvér, Los Vivancoslátvány-tánc-show a spanyol extreme flamenco fusion formáció a világ számos nagyvárosa után először lép fel Magyarországon. A „7 sötét ördög” vérpezsdítő koncert- és tánc-show-ja újraértelmezi a flamencót.
  • Érinthetetlenek– pop musical, ősbemutató.
  • Vámpír asszony– musical-opera ősbemutató Báthory Erzsébet legendás és vitatott alakjáról, egy igazi, a korát meghaladó gondolkodású, gazdag és szép nőről, feleségről, anyáról, a hitét el nem veszítő, megtörhetetlen egyéniségről. Az előadás a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg.
  • Zorbabalett táncbemutató – Mikis Theodorakis világsikert aratott alkotása, dramatikus balett, kiváló szólisták valamint nagy létszámú zenekar és kórus közreműködésével.
  • The Blues Brothers– koncert-musical, új bemutató. Főszereplők és rendezők Feke Pál és Serbán Attila, koreográfus Bóbis László, sztárvendég Tóth Vera.
  • Turandotoperabemutató – Puccini operájának új bemutatója, rendhagyó látvány-fényfestéssel, neves sztárénekesekkel.
  • Szabó Magda Abigéljének prózai változata, a főbb szerepekben Bánfalvy Ágnes, Rékasi Károly és Körtvélyessy Zsolt.

 

A BNYF 2012. évi újdonságai:

– a Szabad Tér Színház 2012 májusában megnyitja az ország első vizuális kiállító terét a 101 éves Margitszigeti Víztorony kilátóban

– új jegytípus kerül bevezetésre, a BNYF Programjegy, amely a legjobb helyeket és extra szolgáltatásokat kínálja

– a színház értékesítő helyein – a Budapest Card és a Hegyvidék-kártya mellett – az új SZÉP-kártya is bevezetésre kerül

– a színház kibocsájtotta a BNYF Kedvezménykártyát, melyhez az előszezonban történő jegyvásárláskor lehet hozzájutni, és a következő vásárlástól kezdve jelentős kedvezményekre jogosítja tulajdonosát

– a színház kulturális szolgáltatóként az elsők között fejlesztette le és tette elérhetővé a www.szabadter.hu mobiltelefonokra optimalizált változatát

 

A BNYF két nagy játszóhelyén, a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokon június, július és augusztus hónapokban megközelítően 100 nyári programot kínál, köztük ingyenes családi rendezvényeket. A Városmajori Színházi Szemle Fesztivál új bemutatóval, prózai és zenés előadásaival, jótékonysági koncertekkel, a Vásáry Tamás által vezetett Debreceni Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar immár hagyományos jótékonysági koncertjével, a Jazzy Tower koncert-sorozattal és újdonságként tangó bemutatókkal és milonga-estekkel várja vendégeit.

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.).

Rendelés telefonon: 06 1 / 301 0147

További információ: www.szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Billie Joe Armstrong az American Idiot filmváltozatában

Volf Anna

Zenés sorozatok ősztől a hazai televíziók műsorán

admin

Március 26-án kezdődik az improvizációs fesztivál

Sándor Petra

Szentivánéji álom – premier

Nagy Péter

Mégsem lesz Funny Girl a Broadway-n

Volf Anna