Hírek, beszámolók

Így készült az Operaház Fantomja – 5. rész

A Fantom színre lép

„Andrew eljátszotta nekem a nyitányt, és felállt a szőr a hátamon.
Abban a pillanatban ÉREZTEM a karaktert.”
(Michael Crawford)

Steve Harley lassan öt hónapja dolgozott a Fantom szerepén. Rögzítették vele a Music of the Nightot, nyomdában voltak a plakátok, amin az ő neve szerepelt, de Webber még mindig nem jelentette be hivatalosan, hogy Harley lesz a várva várt musical címszereplője. A zeneszerző ismét meggondolta magát. A producerekkel és a rendezővel konzultálva úgy döntött, hogy a Fantomot egy erős színpadi jelenléttel rendelkező, nagyon jó hangú színésznek kell megformálnia. Webbernek jelöltje is akadt a szerepre Michael Crawford személyében.

Akkoriban nagy képzelőerő szükségeltetett ahhoz, hogy egy átlagos brit állampolgár megszállott szerelmesként gondoljon Michael Crawfordra. A színész ugyanis korábban éveken keresztül főszerepet játszott a BBC Some Mothers Do ‘Ave ‘Em című komédia-sorozatában. Karaktere, Frank Spencer Mr Bean elődjének tekinthető.

Részlet a Some Mothers Do ‘Ave ‘Em című sorozatból:

A komikusként ismert Crawford maga sem gondolta volna, hogy bárkinek is eszébe jutna ő mint lehetséges Fantom. De Webber ekkor már nem Frank Spencerként gondolt a színészre. Crawford ugyanis ugyanahhoz az énektanárhoz járt, mint Sarah Brightman, és a Barnum című musicalnek köszönhetően színpadi tapasztalattal – és strapabíró énekhanggal – rendelkezett. Hal Prince rendező egy meghallgatást követően rábólintott a választásra. A Fantom szerepét mindaddig magáénak tudó Steve Harley-tól – természetesen anyagi kompenzáció után, viszont minden magyarázat nélkül –  elköszöntek, és öt hónappal a premier előtt hivatalosan is bejelentették, hogy a musical világpremierén Michael Crawford alakítja majd a Fantom szerepét.

Következő rész
Előző rész

1.rész

Volf Anna

Kapcsolódó tartalmak

Sakk musical – időpont változás

admin

A púpos – új magyar musical ősbemutató Komáromban

Buchmann-Horváth Emese

Évadzárás csillagokkal a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Jövőre, Veled, Itt! az MKB Musical Aréna színpadán, Sopronban

Sándor Petra

Lezárult a Madách Színház musicalpályázatának első szakasza

admin