Hírek, beszámolók

A Black Comedy nyitja a Színházi Szemlét a Városmajorban

Bár az idén 75 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad az árvíz- és belvíz-veszély miatt csak júliusban nyitja meg kapuit, a Városmajorban június 15-én terv szerint indul a Színházi Szemle.

A Black Comedy június 15-i nyitóelőadásával elindul a Színházi Szemle a Városmajorban, amely az idei szezonra megújul. 7 vidéki színház legjobb 8 szórakoztató előadása látható a programban, válogatás az elmúlt évad friss bemutatóiból.

A Szabad Tér Színház vendége lesz a nyíregyházi, a kaposvári, a kecskeméti, a beregszászi, a szombathelyi és a fehérvári teátrum egy-egy előadással, Veszprémből pedig két előadás is érkezik. A szemle műsorán  látható lesz többek között a Játék a kastélyban, Cigánytábor az égbe megy, A Tündérlaki lányok, Chioggiai csetepaté és a Liliomfi, a darabokat pedig olyan ismert színészek tolmácsolják, mint Eperjes Károly, Kéri Kitty, Puskás Tivadar, Nyári Oszkár, Trokán Anna, Trokán Nóra, Gyuricza István, Csapó Virág, Kálmánchelyi Zoltán, Trokán Péter, Rácz József, Sághy Tamás, Oberfrank Pál, Tóth Ildikó, Egyed Attila, Hirtling István vagy Egri Márta.

Az előadásokat szakmai zsűri kíséri figyelemmel, melynek tagjai: Nagyné Varga Melinda, Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Pécsi Júlia producer, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője, Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Nagyszentpéteri Miklós, az Operaház magántáncosa valamint Ács Viktória, aki a nézőket képviseli. A zsűri a Szemle végén a legjobb előadás, a legjobb férfi és a legjobb női szereplő kategóriájában oszt ki díjat. A közönség a www.szabadter.hu oldalon szavazhat a legjobb előadásra a szemle ideje alatt.

Forrás: szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Szegény Dzsoni és Árnika – Budapesti Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

10 éves Az operaház fantomja – villáminterjúk

Mezőfi Orsolya

A Budapesti Operettszínházé A Szépség és a Szörnyeteg játszási joga

Volf Anna

Későbbre halasztják a Kolpert úr premierjét Szegeden

Bárány Anna

The Time of His Life

oldadmin