Interjúk

Interjú Baranyai Annával

Baranyai Annamária nevével már sok musical előadásban találkozhattak a nézők. Azt viszont kevesen tudják róla, milyen szakon végzett a főiskolán, mik az álmai, illetve, amit interjún kívül megtudtunk, hogy szereti, ha Annának szólítják.

Mi vitt a színészi pálya felé?

9 éves voltam, mikor elvittek a szüleim a Macskák musicalre a Madách Színházba. Ott eldőlt a sorsom. Ettől kezdve rengeteget jártam szinházba és szívtam magamba a varázslatát. Irigyeltem azokat akik ott álltak a szinpadon és azt csinálhatták amit szerettek. Minden este más bőrébe bújva, csodálatos dallamokat énekelve. Otthon én is előadásokat rendeztem magamnak. Olyankor átéltem milyen lehet az Operett, vagy a Madách színpadán énekelni. Ebbe a két színházba jártam…és most ezekben játszom… Hihetetlen érzés ott állni azok mellett a színészek mellett akiket gyerekként csodáltam.

Tavaly megnyerted a Lévay Énekversenyt. Mit jelentett ez számodra?

Hatalmas élmény volt, és egyáltalán nem számítottam rá, hogy nyerhetek egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben. Lévay Szilveszter az egyik kedvenc zeneszerzőm, a rangos zsűri és az ő elismerése nagyon sokat jelentett és jelent a mai napig. Nagyon boldog voltam és ma már mondhatom hogy hosszútávon is profitáltam belőle, hiszen Szirtes Tamás ennek kapcsán figyelt fel rám és hívott el a Mary Poppins meghallgatására, aminek eredményeképp nemcsak  megkaptam a darab egyik fontos szerepét, de felkért hogy csináljunk egy önálló estet Balog János kollégámmal, amit tavaly nagy sikerrel be is mutattunk a Madách Színház Studiószinpadán, Úgy, élj mint a szél címmel. Nagyon szerettük, Galambos Attila segítségével teljesen rólunk szólhatott, a mi élményeink, fájdalmaink, örömeink voltak benne dalokban és önvallomásokban elmesélve, élő zenekari kísérettel. Reméljük folytatása is lesz, amint Janó hazatér a külföldi turnéjáról.

A jelenlegi szerepeid közül melyiket szereted a legjobban?

A szerencse úgy hozta, hogy nyáron eljátszhattam a Szombathelyi Iseumban Evita  szerepét. Életem egyik legnagyobb kihívása és színpadi élménye is volt egyben két olyan fantasztikus partnerrel, mint Miller Zoltán és Egyházi Géza, illetve az első Evita, Koós Réka, akinek minden mozdulatából, gesztusából, színpadi, színészi létezéséből rengeteget tanulhattam. Óriási egyöntetű szeretetet és bizalmat kaptam az ottani csapattól is. Remélhetőleg tavasszal jön a folytatás és a darab Budapestre is megérkezik. A másik nagy kihívás és izgalom most a PS Produkció nagy sikerű Vámpírok Bálja című musicaljében Magda szerepe, amit nemrég kaptam meg és jelenleg is próbálok. Összetett szerep, nagy kihívás, ha minden igaz, december 31-én kiderül az eredmény. Mindenesetre nagy izgalommal várom.
 
Van szerepálmod?

Több is. Ez az évek során mindig változik. Most a Wickedből Elphaba, a Spamalotból a Tó Úrnője, a Sakk Florance-ja és majd egyszer jó lenne eljátszani Mrs Danverst a Rebeccából.

Kik a példaképeid?

Kifejezetten példaképeim apukámon kívül nincsenek, de nagyon tisztelem azokat a művészeket, akik bár sokat elértek, igaz emberek maradtak. Hozzájuk bármikor fordulhattam szakmai vagy akár baráti tanácsért. Ilyen volt a Rudolfban Mészáros Árpád Zsolt, a Hairben Dolhai Attila, az Evitában Miller Zoltán és Egyházi Géza, és ilyen az egyik legjobb barátnőm Füredi Nikolett. Janza Kata, Nádasi Veronika, Koós Réka és még jópáran nagyon közel állnak a szívemhez.

Ha bármilyen okból egyszer ott hagynád a színház világát, mivel foglalkoznál szívesen?

Remélem erre egyhamar nem kerül sor, de ha mégis akkor sem esem kétségbe. Kommunikáció szakra jártam tehát mindenképp riporter, vagy újságíró lennék, kulturális területen dolgoznék és értékeket próbálnék bemutatni. Egyszer egy interjúban azt válaszoltam erre a kérdésre viccesen hogy “még az is lehet, hogy egyszer én leszek az első éneklő riporter”.

Hogyan képzeled el az életed öt év múlva?

Szeretnék addig még sok jó szerepet eljátszani, egészségben élni a szeretteimmel, rengeteget utazni, világot látni, tanulni, aztán egy meghitt, boldog családot teremteni. Ez most az 5 éves terv.

 

Sándor Petra
 

Kapcsolódó tartalmak

Abigél premier: zajos siker a Tháliában!

admin

A Mamma mia!-val zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja

Volf Anna

Határtalan napok – Miskolci Nemzeti Színház

Buchmann-Horváth Emese

Serbán Attila – Ha egyedül állsz

Kiss Brigitta

Tim Rice: 'A Szupersztárnak nincs szüksége ízléstelen tehetségkutatóra'

Volf Anna