Interjúk

Interjú Janza Katával

A Jekyll & Hyde főpróbája előtt Janza Kata mesélt a darabba való visszatéréséről, és Lucy Harris karakteréről.

Milyen újra Tunyogi Bernadettel és Molnár Lászlóval játszani?
Nagyon boldog vagyok, tízenegy éve nem játszottam ezt a szerepet, így nekem ez egy nagy találkozás volt újra a darabbal és velük is. A győri próbákon és itt is azt éreztem, hogy ez így az igazi, így hárman. A saját lelkesedésünk is nagyobb, hogy újra együtt van a régi nagy csapat, ez plusz energiákat ad.

Tehát új lendületet kapott a darab?
Igen, nagyon remélem, és azt érzem, hogy az én karakterem is mélyült, gazdagodott az elmúlt  évtized alatt. Nagyon sok mindent hozzá tudtam tenni a saját személyiségemből, azokból a dolgokból, amik azóta történtek velem. Nyilván az örömeim, a kudarcaim, a szakmai életem és a civil életem is benne van most már ebben a karakterben. Remélem, hogy így pozitív irányba változott.

Hogyan érzed, miben játszod most másként?
Az elején nagyon kellett ügyelnem az éneklésre. Ki kell mondani, hogy ez a musical irodalom egyik legnehezebb női szerepe. Most már nem csak az énekhangokra figyelek, így szabadabban tudok játszani. Meg merem magamnak engedni, hogy úgy igazán élvezzem az egész előadást.

Mit szeretsz a legjobban  a szerepben?
Azt, hogy meg lehet mutatni, hogy ennek a lánynak mekkora szíve van, hogy a vágyakozás az milyen erős az emberben, akár hova is születik. Egy züllött külváros részről való, mégis mer álmodozni, megengedi magának, hogy legyenek vágyai. Erre törekszem, hogy ezt megmutathassam.

Itt sokkal több tömegjelenetben veszel részt, mint más szerepeidben. Ezt élvezed?
Nagyon szeretem. Először is megnyugszom. Bejövök az elején kétszer is úgy, hogy még nem énekeltem szólót csak ott voltam, érzem a színpad illatát, a közeget, szóval ez egy megnyugvás számomra, hogy ott vagyok. Feltűnök egy pillanatra, látnak, de mégsem rögtön egy nagy dallal indítok. Ez egy nagyon jó dolog.

Stern Ágnes
 

Kapcsolódó tartalmak

Hotel Menthol előadás az árvízkárosultak javára a Miskolci Nemzeti Színházban

admin

Interjú Götz Attilával

Sándor Petra

Az Isten pénze újra Baján

Vincze Dániel

Nálam a minőség az első

Vincze Dániel

Elisabeth próba 2012.12.06. – Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Homonnay Zsolt

Buchmann-Horváth Emese