Interjúk

600. Operaház Fantomja villáminterjúk

Interjú Szirtes Tamással

Fantasztikus jubileumok sorjáznak a Madách Színház háza táján, amely minden bizonnyal a közönség kitüntető szeretetének köszönhető.

Nagyon nagyra becsüljük a közönséget, és mindent megteszünk azért, hogy az élményeik maradéktalanok legyenek.  Emellett van egy fantasztikus társulatunk, művészeink a szerepeket hármazva, négyezve játsszák és szinte egyforma színvonalat nyújtanak. Minden a közönségért van, és ők viszonozzák ezt a szeretetet.

Az Operaház Fantomja 500. és 600. előadása is meglepetést tartogatott. Várható, hogy a 700. előadáson is kap majd különleges csemegét az egybegyűlt nézősereg?

Kialakulóban van egy tradíció, mely alapján minden jubileumra készülünk valamilyen meglepetéssel. (Ilyen volt a közelmúltban a József és a színes szélesvásznú álomkabát 100. s a Macskák 1300. előadása is – a szerk.) Azt kell mondanom, hogy innentől kezdve a hagyomány kötelez, tehát a 700. és 800. előadáson is kapnak majd külölegességet a nézők.
 
Az Operaház Fantomjának folytatását, a Love Never Dies-t márciusban mutatják be. Mit gondol, a magyar közönség is láthatja majd a darabot a Madách Színház színpadán?

Én annyit ígérek, hogy elmegyek és megnézem. De mindent el fogok követni, hogy a magyar közönség is láthassa a művet.
 

Interjú Csengeri Attilával

Hogyan élted meg ezt a 600. jubileumot?

Nagyon nagy dolog az ember életében, amikor 600 előadást megér egy darab. Századik jubileumból már több is akadt pályafutásom során, de kifejezetten a Magyarországon futó darabok közül, melyekben játszottam, ez a legtöbb előadást megért mű. Stuttgartban a Miss Saigon öt éven keresztül heti nyolc alkalommal ment, tehát az azért hatszáznál jóval több volt, viszont az egy egészen más típusú színjátszás. Egy olyan típusú darabbal eljutni magas előadásszámig, amely repertoárszínházban megy,  Magyarországon, és nem éjjel – nappal fut, na az azért tényleg nagy dolog. Bízom benne, hogy ez a széria nem szakad meg még jó ideig, s eljut majd hazánkba is a Fantom folytatása, a Love never dies. Remélhetőleg abban is jut majd szerep nekünk, jelenlegi Fantomoknak.

Mivel több szereposztásban fut a darab, ezért hozzászoktál már a különböző partnerekhez. Az azonban nem túl gyakori, hogy magából a Fantomból egyszerre három legyen a színpadon. Milyen érzés volt Sasvári Sándor és Posta Victor kollégáiddal közösen szerepelni?
 
Nagyon izgultam, ugyanis egy olyan szituációban kellett énekelni, ami tényleg nem túl gyakori. Három éve, a darab 500-ik előadásán élhettünk meg hasonlót élményt. Most is iszonyatosan kellett koncentrálnom, hogy melyik az én sorom, mikor jövök én, mikor indulok el, mikor kell megállnom. Volt az emberben egyfajta megfelelési kényszer, egyrészt saját magának, hogy ne rontsa el, másrészt a közönségnek, a szakmának és természetesen Szirtes tanár úrnak.
 
A Fantomok egymás között hogyan élték meg ezt a helyzetet? Mennyire éreztétek magatokat konkurensnek az adott pillanatban?
 
Úgy gondolom, hogy az egészet megette a fene, ha az ember nem akar versenyezni. Egy ilyen helyzetben összemérik az embert a társaival, természetes, hogy jó akar lenni. A nézőknek egy tökéletes helyzet ez az összehasonlításra, hiszen nem egymás utáni előadásokban, vagy akár egy év különbséggel láthatnak több szereposztást, hanem két percen belül. Nagy kihívás ennek megfelelni, de ha nem így lenne, ha nem szeretnénk a legjobbak lenni, akkor úgy gondolom, nem is lenne érdemes felmenni a színpadra.
 
Utasi Nikolett

Kapcsolódó tartalmak

KulTúra 10. – Zenés beszélgetés Pásztor Ádámmal

Buchmann-Horváth Emese

Búcsúzik a Young Frankenstein

admin

Ma van a magyar dráma napja

admin

Mindenkihez szóló színházat szeretne a soproni teátrum új igazgatója

Krista Adrienn

A nyomorultak – Interjú Egyházi Gézával

Buchmann-Horváth Emese