Interjúk

Jövő évi lemezmegjelenés, márciusi lemezbemutató koncert

 

Hidvégi Dániel, Serbán AttilaMint azt már sokan tudják, 2009 tavaszán jelenik meg első saját lemezed. Mesélnél erről a Viva la Musical látogatóinak?

Múlt év közepéig csak távoli álomnak tűnt, hogy saját CD-m lesz, mert nagyon sok neves kollégám jelentetett meg lemezt, és úgy éreztem, hogy nem vagyok még elég ismert ahhoz, hogy realitása legyen egy saját albumnak. Végül a József és a színes szélesvásznú álomkabátban játszott címszerepem hozta meg számomra azt a szakmai elismerést és önbizalmat, aminek eredményeképpen elkezdtem komolyabban foglalkozni az ötlettel. Esténként eljátszottam a gondolattal, hogy milyen dalokat válogatnék a CD-re. Ezt megosztottam egy nagyon kedves barátommal, akinek megtetszett az ötlet, hitt bennem, és a segítségével aztán Serbén Attilaeljutottam a Warner Music/Magneoton Kiadóhoz.  Életem egyik legizgalmasabb napja volt, amikor a két dalt tartalmazó demómat elvittem a Kiadó vezetőjének, Joós Istvánnak. Nagyon tetszett neki és gondolkodás nélkül szerződést ajánlott, ami szerintem abszolút meglepő és nem mindennapi dolog! Nagyon boldog voltam és úgy gondolom, hogy kivételes lehetőséget kaptam.

A CD-ről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 12 dalt tartalmaz és egy bónuszon gondolkodunk még. Kedvenc musical dalaimat hangszereltük át, némelyik rockosabb hangvételű, de lesz olyan is, ami unplugged hangzású. Sőt egy dalt egy szál zongora kíséretével fogok énekelni, ami szerintem igazi kuriózum, mert ilyet musical lemezen eddig nem igazán lehetett hallani. Nagyon széles skálán mozog a lemez anyaga és természetesen nem maradhatnak le a Queen dalok sem.  

A stúdiófelvételekről mit lehet tudni, mit árulhatsz el?

A munka nagy része az „Aquariumban”  –  jelenlegi nevén a Pannónia Stúdióban – zajlik. Ez egy nagyon színvonalas stúdió, ami nem mindennapi felszereléssel, hangrendszerrel, keverőpulttal és technikával rendelkezik. Hatalmas élmény volt először belépni ide! Nagyon jól érzem itt magam, rengeteg olyan dolgot meg tudunk csinálni, amit egy kisebb stúdióban nem lehetett volna megoldani.

Vannak olyan közreműködők, akiknek nem titok a kiléte és a munkája meghatározó a lemez készítése során?

Hidvégi Dániel, Tóth Éva, Serbán AttilaMindenképpen. Először is van egy hangszerelőnk, Zakar István. Ő felel minden zenei alapért, szimfonikus háttérért, hogy azok úgy szólaljanak meg, ahogy az az én elképzeléseimben élnek. A lemez élő dobfelvételeit Árkosi Péternek köszönhetem, a gitárszólamok pedig Madarász Gábor előadásában fognak megszólalni. Gyenes Béla – aki Berry White-tal is együtt játszott – fog szaxofonszólót játszani a Maria című dalban. A fenti zenészeken túl sztárvendégként még Szekeres Adrient említeném meg, akivel duettet fogok énekelni.

A lemez megjelenésére mikorra várható?

A kiadók általában egy „tól-ig” időpontot szoktak megadni, de mivel egész jól haladunk a munkával, azt szeretném, ha tavasszal jelenne meg a CD.

Hidvégi Dániel, Tóth Éva, Serbán AttilaTervezel lemezbemutató koncertet?

Igen. Szeretem jó előre megtervezni az életemet és amikor biztossá vált, hogy lesz saját albumom, az agyam egyből a koncerten kezdett pörögni. Számomra nem volt kérdés, hogy az első lemezbemutató koncertem az anyaszínházamban legyen és Szirtes tanár úr is támogatott ebben. Így már biztos, hogy a lemez anyagát 2009. március 26-án és a Madách Színházban fogom bemutatni.

Esetleg azt is megtervezted már, hogy kik fognak fellépni?

Vannak elképzeléseim. Természetesen elsősorban azokra a művészekre számítok, akik a lemezfelvételnél közreműködtek. A CD-n elhangzó duettet itt is el fogom énekelni Szekeres Adriennel de elfogadta a meghívásomat Malek Andrea és Tihanyi Ákos is. Ha már a sztárvendégeknél tartunk, még egy óriási dolgot kell megemlítenem: Gálvölgyi János nagyon nagy szeretettel és odaadással egyengeti az utamat, nagyon kedveljük egymást. Meghívott a 60. születésnapja alkalmából Jókedvet adj! címmel készített show-jába, ahol a műsor fináléjaként elénekeltem kedvenc együttesének, a Queen-nek az egyik dalát. Úgy gondoltam, hogy az a minimum, hogy őt kérem fel ennek a koncertnek a megnyitására és a házigazda szerepére, amit nagy örömömre el is vállalt.

Mikortól és hol lehet jegyet vásárolni?

December 1-én kezdődik a jegyértékesítés, a Madách Színház jegyirodájában és úgy tudom, hogy internetes jegyeladó portálokon is lehet majd vásárolni. Mindenkit sok szeretettel várunk a koncertre!

Kapcsolódó tartalmak

Sing,Sing,Sing – Dalolás a köbön

makar.adam

Mary Poppins olvasópróba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

MEGALAKULT A MUSICALNEKED MUSICAL-IMPROVIZÁCIÓS FORMÁCIÓ

Buchmann-Horváth Emese

Előkészületben a Több mint testőr musical

Volf Anna

Én, József Attila CD bemutató (Madách Színház, 2012. október 18.)

Czibulka Stella