Interjúk

Rebecca – Interjú Tihanyi Ákossal

Gondolom láttad a bécsi előadást. A kinti változat nem bővelkedik táncjelenetekben. Az itthoni mennyiben lesz más, mire számíthatunk?  

Igen, ott voltam a bemutatón. Sokkal több táncra számíthattok. Ez egy nagyon letisztult előadás, minden szempontból. A rendezés is nagyon letisztult és a koreográfia is. Nagyon sok benne a tánc, vagyis inkább a mozgás. 
 
Milyen kihívást láttál a darabban, amiért elvállaltad?

 
Azt hiszem kimondhatom, ez az életem egyik legnagyobb kihívása, pedig volt már egy pár. Ez egy nagy álom volt, és szeretem az álmaimat megvalósítani. Mikor ott ültünk Bécsben a bemutatón, akkor azt mondtam, ezt szeretném megcsinálni egyszer… Egy Lévay Szilveszter & Michael Kunze musicalt csinálni nagy kihívás. Játszottam kint az Elisabeth-ben is és tudom, hogy Lévay zenei világa más, mint a többi munkáimnak. Nagyszerű a darab, a zene fergeteges és ehhez a mozgást kitalálni izgalmas feladat.  Most először dolgozol koreográfusként az Operett nagyszínpadán. Milyen érzés? Fantasztikus. Ez is egy álom volt. 
 
Milyen a musical ensemble-lal dolgozni?
 
Nagyon jó. Érdekes dolog, hogy itt az ensemble énekel is, és nagyon sokféle egyéniségből áll össze. Mindezek mellett jó színészi kvalitásaik vannak. Szeretek velük dolgozni és remélem, hogy ők is szeretnek velem. A szólistákkal is különlegesen jó a kapcsolatom, nagyon nagy alázattal és hihetetlen munkabírással rendelkeznek egytől egyig. Én pedig nem vagyok mindig finom, és sohasem választom a könnyebb utat, de szerintem ennek meg lesz az eredménye. 
 
Sok munkád van a darabban ezek szerint?
 
Igen, nagyon. Itt a mozdulatok mögött gondolatok vannak, ez nem egy show musical, mint például a József. Ott inkább a tánc dominál, ami csak úgy kifelé megy, itt pedig van egy tartalom, amiért táncolunk. 
 
Mennyire volt közös az elképzelésetek Béres Attilával, a rendezővel?
 
Abszolút. Nagyon egy síkon mozgunk. Én soha nem dolgoztam még vele, és kicsit féltem is tőle, de azt hiszem egy nagy találkozás, ezt mondhatom így. 
 
A jövőben tervezed, hogy lesz még közös munkátok a Budapesti Operettszínházzal?
 
Bármikor, ha hívnak.
 
Kiss Brigitta

Kapcsolódó tartalmak

Csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása az árvíz miatt

Stern Ágnes

Tűz ütött ki a Budapesti Operettszínházban előadás közben

Krista Adrienn

Két zenés darabbal érkezik a harmadik SZEM Fesztivál

Buchmann-Horváth Emese

Tollasbál a Fészekben

Buchmann-Horváth Emese

35 éves a Hair

Vincze Dániel