Interjúk

Számomra a család a meghatározó


Hosszas várakozás után a tavalyi évtől ismét rendszeresen játssza a Jekyll és Hyde című produkciót a Musical Színház. A darabbal a hétvégén Németországba utaztok, ahol most először angol nyelven éneklitek a magyarul már kiválóan ismert dalszövegeket. Mennyiben lesz más, mennyiben lesz nehezebb ez az előadás?

A főiskola után – a sors kegyének hála – egy évet Németországban játszhattam mint vendégművész, így számomra nem megerőltető, hogy idegen nyelven énekeljek. Ráadásul angol nyelven visszük színre a darabot, nem pedig németül, így kisebb teher nehezedik ránk, hisz nem annyira feltűnő a német közönségnek ha akcentussal énekelünk valamit, ami számukra is idegen. A társulat nagy része már korábban is játszott a darabban; vagy az elmúlt évek alatt, vagy a tavalyi felújítás alkalmával, így nekik csak a szöveg nehézségeit kellett leküzdeni. A néhány új beálló pedig hamar beletanult a szerepébe, s tökéletesen beleillenek a csapatba. Én a magam részéről nagyon örülök neki, hogy ismét Emma lehetek.
 
Mennyit változott a darab és a te játékod a 2001-es bemutató óta?
 
Habár a premier óta elkelt hét év, maga a darab semmit nem változott. Valahányszor egy-egy újabb ember kerül a társulatba, mindig ugyanazt a szerepet veszi át, ami kezdettől fogva ki lett találva, azon lényegében nincs lehetősége változtatni. Persze belül mindannyian változtunk az évek alatt, s minden új beálló újabb impulzusokat vitt a produkcióba, így ennek köszönhetően még mindig ugyanolyan erővel tud hatni a nézőre a darab, mint 2001-ben, a bemutatón.
A saját játékom, úgy érzem, sokat alakult az idők folyamán: van amit bátrabban, van amit finomabban csinálok, mint egykor. Felnőttebb lettem, mint huszonhét évesen, mikor elkezdtem játszani Emma szerepét. Időközben teljesen megváltozott az életem, s érettebben mondok ki egy-egy mondatot, mélyebben meg tudom ragadni a karakterem lényegét.
 
Ráadásul az életed az elmúlt hét évben teljesen összefonódott a Musical Színház sorsával…
 
Amit egyátalán nem gondoltam volna akkor, amikor Laci elhívott a Jekyll és Hyde meghallgatásaira. 1998-ban tértem haza Németországból, s rögtön leszerződtetett tagnak az Operettszínház. Ott látott engem játszani, és kérte, menjek el a Musical Színház új darabja, a Jekyll és Hyde meghallgatásaira, s végül én kaptam meg az egyik női főszerepet. Mi tehát korábban abszolút nem ismertük egymást, ám a darab próbáin lassan kialakult közöttünk a kapcsolat, és nem sokkal később összeházasodtunk. Ma pedig már gyermekünk is van.
A pályám a Jekyll és Hyde bemutatója óta érdekesen alakult. Az Operettszínház igazgatóváltásakor úgy döntöttem, megpróbálok szabadúszni. Attól fogva vagyok a Musical Színház oszlopos tagja, miközben játszottam számos más helyen is az országban, Budapesttől kezdve egészen Pécsig. Ám jó ideje számomra már a család a meghatározó, s megmondom őszintén nincs is nagyon szükségem másra. Tökéletesen boldog vagyok az anya és feleség szerepben.
 
Idén nyáron régi álma teljesül Lacinak azzal, hogy a Margitszigeten bemutatásra kerül A Vörös Pimpernel című musical. Habár a darabban nem játszol, gondolom maximálisan támogatod a férjedet abban, hogy siker koronázza a munkáját.
 
Természetesen. Laci a Jekyll óta készült erre a produkcióra. S mivel a felesége vagyok, minden gondját és örömét megosztja velem. Én pedig amiben tudom, segítem őt és drukkolok neki, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. Igyekszem minden támogatást megadni neki, akár egy finom vacsorával, akár a szakmai meglátásaimmal. Úgy érzem, a legfontosabb, hogy meglegyen a biztos, boldog családi háttér, ami segíti őt abban, hogy sikeres legyen.
 
Horváth István
 
 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Decemberi programok a Szolnoki Szigligeti Színházban

Vincze Dániel

Új beállók a Rebeccában – Peller Anna és Homonnay Zsolt

Buchmann-Horváth Emese

Kellemes Karácsonyt kívánunk!

Vincze Dániel

Bajban a Love Never Dies?

admin

Mamma Mia! sajtótájékoztató

Czitrovszky Balázs