Interjúk

Interjú Kecskés Timivel és Rákász Danival

Milyen érzés újra itt lenni a Vámpírkastélyban?

Dani: Én ma érkeztem Londonból, ugyanis egy hétig ott dolgoztam különböző városokban egy másik produkcióval. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy mekkora erő, micsoda szív és szenvedély van ebben a csapatban. Tökéletes szereplők, minden hang a helyén, minden színészi és énekesi mozdulat a helyén, több ízben is libabőrös lettem. Megmondom őszintén, így hogy csináltam ezt a showt 3 évig, több százszor játszottam, nem hittem hogy még van ilyen, pedig van.
Timi: És tényleg van, én is ugyanezt érzem. Én múlt hónapban jöttem haza Stuttgartból, ahol az ottani Vámpírok báljában Magdát játszom, de soha nem unom meg nézni, pláne itthon. Hihetetlenül jó az egész, nagyon nagy ereje van, nagyon élvezem.
Dani: Nagyon büszke vagyok a magyar csapatra, a PS Produkcióra, akik ezt létrehozták. 4 éve volt az első casting és rá egy évre az első produkció. Akkor vért izzadtunk, és a mai napig benne van az az igazi magyar szív, amitől ennyire jó ez az előadás.
Timi: Hihetetlen energia és szív van benne, ami azt hiszem, egyedivé teszi ezt a showt itthon.

Hogy érzitek, mennyit változott az előadás az elmúlt évek során?

Dani: Rengeteget…
Timi: Igen, de közben meg semmit. Nézőpont kérdése. És pont azért jó, mert semmit és pont azért jó, mert rengeteget.
Dani: Óvatosan merem mondani, hogy jobb lett, hiszen idővel minden érlelődik. Ezek az emberek most már a 150. előadásukat játsszák, és annyira a vérükké vált. Minden egyes mozdulatuk őszinte, természetes, minden egyes kis pillantásuk a másik szereplőre hordoz egy történetet, ami egyedi, és azt hiszem, ez az előadás napról napra jobb.

Milyen érzés újra látni a régi kollégákat?

Dani: Nagyon jó. Timit is már lassan két és fél éve nem láttam, most mutatta meg pl. a kislányát képen, aki még akkor volt „készülőben”, mikor az oberhauseni előadásban dolgoztunk együtt. És ugyanezt érzem a színpadon lévőknél is, minden egyes humorukon jókat nevetek.
Timi: Tényleg nagyon jó érzés. Az a jó ebben a csapatban, hogy itt mindenki barátja mindenkinek, nem volt furkálódás, vagy bármi, ami egyébként színházban szokványos. Mindenki szerette a másikat és nagyon jó újra találkozni velük.

Mit csináltok jelenleg?

Dani: Nekem nemrég zárult le a berlini Dirty Dancing, ahol a főszerepet játszottam. Most a karácsonyt itthon töltöttem, kicsit végre a családdal is tudtam lenni, tavasszal pedig készülök New Yorkba. Ősztől megint megy a Dirty Dancing, ami még egyenlőre titok, hogy fogom-e csinálni. Tervek tehát vannak, de most még a pihenésé a főszerep itthon.
Timi: Én most babázok, a legközelebbi projekt számomra a Sakk lesz márciusban ugyanitt, a Magyar Színházban.

 

 

Kiss Brigi

Kapcsolódó tartalmak

Sztárcsinálók és 1566 Zrinyi

admin

Országos színházi évadnyitót tartanak Pécsen

Volf Anna

Becsületrenddel tüntette ki Liza Minnellit a francia kulturális miniszter

Volf Anna

Mary Poppins és a gyerekek

Stern Ágnes

Mamma Mia! premier – Koós R., Stohl A., Simon B., Szerednyey B. (Madách Színház, 2014. szeptember 27.)

Czitrovszky Balázs