Hírek, beszámolók

Isten pénze Csíkszeredán

Négy nagyszínpadi produkciót kínál bérletben a Csíki Játékszín a következő évadban. A bérletek árusítását augusztus 1-jén kezdik meg a székelyföldi színházban.

A színházbérleteket várhatóan október 1-jéig válthatják meg a nézők, miközben a tavalyi bérletesek helyeit a színház szeptember 10-ig fenntartja – olvasható a Csíki Játékszín MTI-hez eljuttatott közleményében. A négy nagyszínpadi előadásra érvényes bérletek ára az elmúlt két évhez képest változatlanul 50 lejbe (3200 forint) kerül felnőtteknek, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 30 lejbe (1900 forint). A premierekre szóló Bánk bán bemutatóbérlet 65 lejbe (4200 forint) kerül, továbbá mindazok, akik a színház támogatói körébe szeretnének belépni vagy folytatni kívánják támogatói gesztusukat mecénás bérletet vásárolhatnak 350 lejes (22400 forint) áron. 

A 2012/2013-es előadás négy bemutatója közül az első, az Othello Gyulaházán című vígjáték Tasnádi István átdolgozásában Gádor Béla szövege alapján Lendvai Zoltán rendezésében kerül színpadra.
Müller Péter-Tolcsvay László-Müller Péter Sziámi alkotását, a Charles Dickens Karácsonyi ének című műve alapján írt Isten pénze című musicalt Somogyi Szilárd állítja színpadra. A darabot a bérletszünetes ünnepi előadáson, december 30-án láthatja először a közönség. Bérlettel 2013 első három hónapjában lesz látható a produkció.
Ion Luca Caragiale komédiáját, a Farsangot Parti Nagy Lajos szövegváltozatában Karnebál címmel rendezi meg Sorin Militaru 2013 tavaszán.
Az utolsó bemutatót, Mihail Afanaszjevics Bulgakov színművét, a Képmutatók cselszövését Porogi Dorka rendezésében láthatja majd a közönség.
A kisiskolások szeptemberben három gyerekelőadásra válthatnak mesebérletet.
Bérleten kívül kamaratermi produkció, bábszínházi előadás és vendégtársulatok fellépései várják majd a közönséget a csíkszeredai színház 2012/2013-as évadjában. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A chicagói hercegnő sajtótájékoztató

Buchmann-Horváth Emese

Tapsvihart fújt a szél a szegedi Dóm térre

Buchmann-Horváth Emese

Porgy és Bess és Az operaház fantomja a Szegedi Szabadtérin

Buchmann-Horváth Emese

Musical-operett műsort indít a Duna Tv

admin

Folytatódik az Operettsztárok Budán programsorozat

Buchmann-Horváth Emese