Hírek, beszámolók

Isten rabjai – új magyar musical Egerben

Gárdonyi Géza Isten rabjai című regényéből írt azonos címmel musicalt a Moravetz-Balásy-Horváth trió, az író születésének 150. évfordulója alkalmából. A musicalt június 21-én és 22-én mutatják be Egerben, a Líceum-udvarban.

Moravetz Leventének – Balásy Szabolccsal és Horváth Krisztiánnal együttműködve – ez a harmadik történelmi ihletésű musicalje, a Zrínyi 1566, és A Fejedelem című darabok után. Ahogy az előzőek, az Isten rabjai című előadás is szabadtéren, történelmi díszletek között lesz megrendezve. Az egri Líceum-udvarban tartandó előadásokra ellátogatók megidézhetik Gárdonyi Géza szellemét, aki 1778-81 között tanult az akkor tanítóképzőként működő épület falai között .

Az Isten rabjai című mű a tatárjárás utáni Magyarországon játszódik. A kis kertészlegény reménytelen szerelmét mutatja be Margit királykisasszony iránt, aki jóságával és szépségével nagy hatást tett rá. A királykisasszony azonban Istennek szenteli törékeny életét, s ezáltal megismerhetjük a 13. századi női és férfi kolostorok világát is.

A Viva la Musical! a szerzők engedélyével elhozott egy dalt a stúdióból, amely meghallgatható lentebb, az oldalon. A dal a koldusok és Margit dala, amelyet a felvételen a szerzők, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián, illetve a Margitot alakító Herczeg Flóra énekelnek.

Főbb szerepekben:

Margitka – Magyar Jázmin Őzike

Margit – Herczeg Flóra

Marcellusz – Sasvári Sándor

IV. Béla – Kelemen Csaba

Julis – Dévényi Ildikó

Olimpiádesz – Iván Ildikó
 

Kapcsolódó tartalmak

A Bohémélettől a Bohém Castingig

Buchmann-Horváth Emese

Megkezdődött a jegyértékesítés a 2017-es Budapesti Nyári Fesztiválra

Buchmann-Horváth Emese

Operett a Nagycsarnokban – videó!

admin

Az irodalom odavág: zsebkönyvek jövőknek és menőknek

Sándor Petra

Zenés bárhangulat az Össz-Hang Társulattal

Buchmann-Horváth Emese