Hírek, beszámolók

István, a király Pécsen

A mai nappal kezdődő ünnepi rendezvénysorozat nyitó előadásaként nézhette meg a pécsi nézősereg a már egy éve az országot hódító “Társulatos” István, a királyt. Már jóval a kezdés előtt nagy tömeg gyülekezett a pécsi székesegyház előtt, ahová direkt erre a célra építettek fel egy speciális, forgásra is képes szabadtéri színpadot.
A pécsiek az előadás előtt tanui lehettek a Magyar Posta által kiadott ünnepi “1000 éves a Pécsi Püspökség” feliratú bélyeg átadásának, majd hosszas harangszó után kezdetét vehette a már jól ismert Beethoven nyitány és ezzel együtt az “ország rockoperája”.
Az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon látottakkal ellentétben Pécsen ugyanaz a szereposztás volt látható, mint egy éve a premieren. Így lelkes moraj fogadta a címszerepben Feke Pált, majd a Koppányt játszó Vadkerti Imrét. Az utóbbi időben mindketten többször megfordultak a Baranya megyei fővárosban” hiszen míg “Jimmy” a Pécsi Nemzeti Színház Leányvásár című operettjének egyik főszerepét játszotta, addig Pali (és több más Társulat tag is) a nyáron forgatott Géniusz című filmprodukcióban szerepelt.
A pécsi közönség kitörő örömmel fogadta mind a szeretett művészeket, mind az általuk előadott, már jól ismert rockoperát.

Kapcsolódó tartalmak

Shakespeare és a divat – Pályázatot hirdet a Szabad Tér Színház

Buchmann-Horváth Emese

Sakk musical – sajtótájékoztató

Vincze Dániel

Mary Poppins próba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Musical "morzsák" Franciaországból

admin

Keresztes Ildikó koncertje a Veszprémi Petőfi Színházban

József Kriszti