Hírek, beszámolók

Itt a VLM Könyvek legújabb darabja: Stephen Sondheim színháza!

A Viva la Musical! hiánypótló kötetet jelentetett meg, amely Stephen Sondheim életművét tárja a magyar olvasók elé, arra vállalkozva, hogy bemutassa, mennyiben változtatta meg ez a megalkuvást nem ismerő színpadi szerző a modern zenés színház arculatát.
Szilágyi Gábor olvasmányos könyve a világ musicalirodalmának egyik legnagyobb alakjáról megvásárolható webshopunkban, valamint megnyerhető nyereményjátékunkon is!

Stephen Sondheim, az amerikai zenés színház elmúlt fél évszázadának talán legragyogóbb tehetségű alkotója olyan korszakos jelentőségű musicalek zeneszerzőjeként és/vagy dalszövegírójaként vált világhírűvé, mint a Sweeney Todd, a West Side Story, a Company, az A Little Night Music vagy a Follies. Munkásságát számos Tony-díjjal, valamint a Dick Tracy című film egyik betétdaláért Oscar-díjjal ismerték el.

Sondheim a modern zenés színház ellentmondásos alakja, aki művészi pályája során hatalmas utat járt be. Divatja sosem volt igazán, kultusza annál inkább. Nincs még egy musicalszerző, akinek az életművével szinte tudományos alapossággal foglalkoznának, az ő művészetét és műveit azonban szülőhazájában évtizedek óta könyvek, tanulmányok sokaságában, valamint egy csak róla szóló folyóiratban elemzik.

A Stephen Sondheim színháza című könyv arra vállalkozik, hogy a magyar olvasók számára is megmutassa, mennyiben változtatta meg ez a megalkuvást nem ismerő színpadi szerző a modern zenés színház arculatát. A kötet lapjain egyaránt megelevenednek a jól ismert és a jószerével elfeledett Sondheim-darabok, mindamellett feltárulnak a musicalek keletkezésének apró mozzanatai, bepillantást engedve a Broadway semmi mással össze nem téveszthető sajátos világába, illetve az eredeti bemutatók kulisszái mögé. A kötetet a magyar nyelvű Sondheim-előadások felidézése, részletes irodalomjegyzék és kronológia, valamint jó néhány, nyomtatásban korábban meg nem jelent fénykép teszi teljessé.

Kapcsolódó tartalmak

A Little Night Music Londonban és New Yorkban

admin

Drogellenes világnapi koncert és családi nap a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

West Side Story: teljes a Broadway-felújítás szereposztása

admin

Ősbemutató Veszprémben

Sándor Petra

Sakk musical – időpont változás

admin