Belföld Hírek, beszámolók

Játékos nyílt nap lesz a Veszprémi Petőfi Színházban szombaton

Játékos nyílt nappal kezdi az évadot a Veszprémi Petőfi Színház szombaton, a társulat megemlékezik Latinovits Zoltán születésének évfordulójáról is – tájékoztatta az MTI-t a teátrum igazgatóhelyettese.

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy a nyílt napon a közönség betekintést nyerhet a színház kulisszatitkaiba és lehetőség lesz kedvezményes bérletvásárlásra is.
Hozzátette: kisvonat várja majd az érdeklődőket a színház előtt, melyen a teátrum művészei és fiatal szereplői zenés műsorral, versekkel szórakoztatják a közönséget, miközben a Petőfi vonat névre keresztelt jármű tesz egy kört a színház körül.

A színház épületében zajló vetélkedő résztvevői kipróbálhatják majd magukat a színházi szakmákban. A vállalkozó kedvűek énekelhetnek egy dalt a Bob herceg című darabból, melyet a hangtárban rögzítenek és vissza is lehet hallgatni. A fénytárban a világítástechnikával, a színpadon a színészmesterséggel ismerkedhetnek az érdeklődők. Ezen kívül bárki kipróbálhatja magát kellékesként, öltöztetőként, táncosként és ügyelőként – mondta az igazgatóhelyettes. A vetélkedőre előzetesen e-mailen vagy a rendezvény kezdete előtt a helyszínen lehet jelentkezni.
Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta azt is, hogy szombaton vehetik birtokba a látogatók a színház előtt felállított szelfipontot is, amely a teátrum logóját mintázza 3×2,5 méteres nagyságban. Oberfrank Pál színházigazgató közölte: Latinovits Zoltán születésének 86. évfordulójáról is megemlékezik a társulat mécsesgyújtással és koszorúzással a színház falán elhelyezett emléktáblánál, szombaton.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szeged város aranyérmét vették át az István, a király alkotói

Volf Anna

LátványKata a RaM-ban

Buchmann-Horváth Emese

Egy nyári éj mosolya

Molnár Róbert

Klasszikus operett modern köntösben – Luxemburg grófja az Operettszínház színpadán

polauf.eszter

Best of Webber a Művészetek Palotájában

admin