Hírek, beszámolók

Megkezdődtek a Jézus Krisztus Szupersztár próbái

A mai napon megkezdődtek a Jézus Krisztus Szupersztár próbái az első összeolvasó, összeéneklő próbával, valamint a díszlet- és jelmeztervek bemutatásával.
A próbán mind a három szereposztás valamennyi szereplője, az ensemble és az alkotók vettek részt.
Szirtes Tamás egy rövid beszéddel nyitotta meg a három hónaposra tervezett próbafolyamatot, majd a próba után pedig jelenetenként felvázolták a színpadképeket, bemutatták a jelmezterveket.

Jézus Krisztus SzupersztárSzirtes Tamás szerint a darab sikere abban rejlik, hogy a mély és a felszín, a bibliai téma és a rockos stílus kettőssége jellemzi.
A darab elképzelhetetlen lenne színtiszta mai vagy színtiszta biblikus környezetben előadva, mivel folyamatosan jelen van benne a mai eszünkkel alig felfogható korszak a maga fizikai valóságában, lelki valóságával, és jelen van a mai világ nagyon kemény és nagyon lüktető rockzenéje. Az emberiség történetének egyik nagy mítosza és a rock kombinációja nagyon markáns kettősség. A két idősíkot a “játék a játékban” gondolata fejezi majd ki a Madách Színház előadásában.
A díszlettervek is ezt a kettősséget próbálják kifejezni. Mivel a történet több mint ötven helyszínen játszódik, ezért a Sors bolondjaiból már ismert vetítéses technika fog visszaköszönni a Jézus Krisztus Szupersztárban is. A három síkban elhelyezett vetítőkkel egyszerre tudják megjeleníteni az objektív és a szubjektív világot.
A jelmezek a ’70-es évek hippi korszakára jellemzőek, anyaguk azonban a régi időket idézi.
A darab lényeges eleme a tánc, mely legalább annyira nyelve a darabnak, mint az ének. A rendező ígérete szerint nagyon látványos, szenvedélyes koreográfiákra számíthatunk.

A Madách Színház előadásában ősszel egy teljesen új felfogású, látványos, újjászületett Jézus Krisztus Szupersztárt láthat majd a közönség.

A próbán készült fotóink a galériában megtekinthetők.

Kapcsolódó tartalmak

Új ExperiDance produkció Omega slágerekkel

Volf Anna

Elfújta a szél – jelmezes összpróba a Dóm téren (2014.07.16)

Rechtenwald Kristóf

A Jézus Krisztus Szupersztártól a Mágikus Misztikus utazásig és tovább… – Miklós Tiborra emlékezünk

Stern Ágnes

Trója: lovas színházi bemutató Komáromban

Nagy Péter

Színészbál a kecskeméti Katona József Színházban

József Kriszti