Hírek, beszámolók

EDDA musical- A Kör ősbemutató májusban

2013 májusában kerül sor az EDDA musical – A Kör ősbemutatójára, amely az Edda Művek 24 slágerét szólaltatja meg.

A musical alkotói igyekeztek szórakoztató, érdekfeszítő, humorral és életigenléssel teli produkciót létrehozni, amelynek üzenete szerint mindig van lehetőségünk választani jó és rossz között: „Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot.
A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem „rosszak” is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben? Te, mindennap dönthetsz jó és rossz között!”

Pataky Attila az Edda Művek énekese a megvalósításhoz Pintér Tibor színész, rendező által vezetett Sziget Színház társulatát választotta. A főbb szerepekben olyan neves musicalszínészek láthatóak, mint Pintér Tibor, Tóth Attila, Koós Réka,Tunyogi Bernadett és Makrai Pál.

A 2013. május 17-i főpróbát követően május 18-án és 19-én két-két előadás keretében kezdődik meg az előadássorozat, amely először Budapesten a RaM Colosseumban kerül bemutatásra, majd a nyár végén Miskolcon kerül színpadra, hiszen a várost elválaszthatatlan kapcsolat köti össze az Edda Művekkel. Ezt követően szeptemberben egy országos körút veszi kezdetét. A 2 éves turné keretén belül a határon túli magyar területeken is láthatják majd az EDDA musicalt,  A Kör-t.

Rendező: Pintér Tibor

Szereposztás:

Elmo – Pintér Tibor
Írisz – Békefi Viktória
Szezár – Tóth Attila
Szalsza – Koós Réka / Tunyogi Bernadett
Angóra – Szabó Dorottya / Tunyogi Bernadett
Fausztusz – Makrai Pál
Jolán – Lőrincz Andrea
Frédi – Várfi Sándor
Toha – Balogh Máté / Bencze Sándor
Para – Mohácsi Márk
Miu – Papp Letícia
Menedzser – Bencze Sándor
Kisfiú – Bakos Attila

Valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház társulata, tánckara és musical stúdiójának növendékei.

forrás: ramcolosseum.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Koreográfusi díjat kapott Duda Éva

admin

Vízkereszt, vagy amit akartok

Rechtenwald Kristóf

Helyreigazítás

Buchmann-Horváth Emese

Színészdíjat kapott a POSzT-on Gubik Petra

Buchmann-Horváth Emese

Baján vendégeskedik az Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese