Hírek, beszámolók

Jótékonysági napot tartanak szombaton a Magyar Színházban

Beavatószínház, zenés színpadi műfajok bemutatója és a Harmadik Figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertje várja a közönséget a Magyar Színházban szombaton, a Pesti Magyar Színiakadémia egész napos jótékonysági rendezvényén.

A délelőtt 10 órakor kezdődő, SzínéSziget című rendezvény első eseménye a Romeo és Júliára alapozott beavatószínházi program lesz. A színházpedagógiai előadáson a nézők hol értelmezést hallhatnak az egyes jelenetek között, hol annak lehetnek tanúi, hogyan változik egy-egy színpadi helyzet a rendezői instrukció hatására a színen – közölte a színház az MTI-vel.

Mint írják, zenés színpadi műfajok kavalkádjába csöppen, aki részt vesz a délután három órakor kezdődő Zenés szín-játékon. A legkülönbözőbb zenés műfajok és népszerű művek részleteiből válogatott előadásban többek között Bodnár Vivien, Jegercsik Csaba, Soltész Bözse és Szente Vajk lép fel.

A délutáni zenés programot 19 órakor gálaműsor követi. A Színészmesterség című gálán ismert verseket és dalokat hallhat a közönség olyan színészek előadásában, mint Csernus Mariann, Kubik Anna, Őze Áron vagy Szalay Kriszta.

A rendezvényt a Magyar Színház színészzenekara, a Harmadik Figyelmeztetés koncertje zárja, amelyen sztárvendégek is közreműködnek.

A rendezvényen mintegy száz színész lép színpadra, a színiakadémia jelenlegi és egykori növendékei, tanárai, valamint a színház vendégei.
Kovács Gábor Dénes, a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola igazgatója az MTI-nek elmondta: a rendezvényből befolyt összeget az akadémia megmentésére fordítják. Mint mondta, a Magyar Színház színészképző stúdiója 45 éves, az akadémia 20 éve indult, 15 éve pedig már iskolaként működik, hároméves középfokú szí­nészképzést nyújtva.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Édes teher

oldadmin

Fame – A hírnév ára

Sándor Petra

Rövidhírek, 2014. április

Volf Anna

Elindult a Vámpírok-blog!

admin

Közönségtalálkozó és dedikálás Feke Pállal

Vincze Dániel