Hírek, beszámolók

Jövő csütörtökön búcsúztatják Seregi Lászlót

Jövő csütörtökön, május 24-én 11 órakor búcsúztatják Seregi Lászlót, a hazai és nemzetközi táncélet kiemelkedő művészét, a Magyar Állami Operaház örökös tagját és Kossuth-díjas mesterművészét a dalszínház aulájában. A temetési szertartás 14 óra 15 perckor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz-termében – közölte az operaház.

A neves koreográfust május 11-én este, életének 83. évében érte a halál. Seregi Lászlót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti.
A Magyar Állami Operaház június 21-iki, 22-iki, 23-iki és 24-iki Rómeó és Júlia előadásait Seregi László emlékének ajánlja. A Magyar Nemzeti Balett volt balettigazgatója, karizmatikus alkotója emlékére az operaház új évadában Seregi-Shakespeare hónapot tart: 2013 áprilisában mindhárom nagysikerű művét sorozatban játssza majd a dalszínház balettegyüttese.
Seregi László koreográfiáival a Magyar Nemzeti Balett az elmúlt évtizedekben számos kiemelkedő sikert aratott külföldön is. Műveit a világ jelentős balettszínpadain (egyebek közt Moszkva, Róma, Prága, Bordeaux, Edinburgh, Köln, Leningrád, Kijev, Berlin, Monte Carlo, Bécs, Salzburg, Párizs, Torino, London, Zürich és Sydney színházaiban) bemutatták és műsoron tartják. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Fame – A hírnév ára fotóspróba (2015. 06. 25.)

Czitrovszky Balázs

A legtöbbet játszott fővárosi musicalek listája 2010

admin

Veled, Uram! – Vér és politika a Thália Színházban

Volf Anna

Nyílt nap a bécsi Ronacherben

admin

Már forgatják a Glee második évadát

admin