Hírek, beszámolók

Jövőre, Veled, Itt! az MKB Musical Aréna színpadán, Sopronban

A soproni MKB Musical Aréna és a Budapesti Operettszínház idén is három előadást tervezett bemutatni a nyugati városban. A Rebecca és A Szépség és a Szörnyeteg után december 10-én a Jövőre, Veled, Itt! című musicalt láthatja a közönség.

Bernard Slade pazar vígjátékának eddig leginkább a prózai változata hódított Magyarországon. Schütz Ila és Sztankay István több éven keresztül alakította Doris és George figuráját a Madách Kamarában. Előadásuk ma már a hazai színháztörténelem klasszikusa.
Ennek a vígjátéknak a musical változatát tűzte műsorára az Operettszínház, hét évvel ezelőtt, 2005. december 9-én a társulat két népszerű színésze; Janza Kata és Bereczki Zoltán főszereplésével. Az előadás nagy sikert aratott, azóta is repertoáron van.
Bereczki Zoltán ebben az évadban már nem tagja az Operettszínház társulatának, a darab azonban repertoáron marad, George szerepében Szabó P. Szilveszter lesz látható.

A musical egy gyönyörű szerelmi történet, amely Doris-ról, boldog házasságban élő asszonyról, és George-ról, egy nős könyvelőről szól. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahová Doris egy vallási közösséggel, míg George egy üzleti partnerével érkezik. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól fogva nem utoljára. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt. Azután mindketten mennek a dolgukra.
 

Kapcsolódó tartalmak

Monte Cristo Kincsvadászat a Békés Megyei Jókai Színház évadnyitó gáláján

Volf Anna

Orczy Emma és a Vörös Pimpernel

Vincze Dániel

AZ ÁRVÍZ-HELYZET MIATT CSÚSZIK A MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD MEGNYITÁSA

Buchmann-Horváth Emese

Miss Saigon – Három estén át szólt Sopronban a szaxofon

Utasi Nikolett

Húszéves A Kölyök című musical

Krista Adrienn