Hírek, beszámolók

József és a színes szélesvásznú álomkabát – Új beállók a sikermusicalben

Vidám, közvetlen hangulatú közönségtalálkozón mutatkoztak be a Madách Színház ifjú tehetségei, akik decemberben debütálnak a Webber klasszikusban.

A Fortissimo Klub, azaz a Madách Színház rajongói klubjának első rendezvényére december 16-án került sor a teátrum Tolnay Szalonjában a darab társfordítója, Galambos Attila vezetésével. A közönségtalálkozón részt vett a három új beálló, Solti Ádám, Ekanem Bálint Emota és Mező Zoltán, illetve a Mesélőt alakító Gallusz Nikolett és Kocsák Tibor zenei vezető. A karnagy a darab keletkezéséről, magyarországi ősbemutatójáról, majd a 2008-as felújításról mesélt. Elhangzott, hogy a József eredetileg egy alig félórás előadás volt, amit főleg diák-körökben, ünnepi rendezvényeken mutattak be. Azonban Andrew Lloyd Webber a sikerre való tekintettel folyton új dalokkal bővítette a musicalt, ami így nyerte el végleges formáját.

A szereplők meséltek első találkozásukról a Józseffel és beállásukról a Webber műbe. Abban mind egyetértettek, hogy ebben a musicalben szerepelni igazán komoly lehetőség, bár már mindannyian sok színpadi tapasztalattal rendelkeznek. A közönség kis ízelítőt is kapott a darabból: Ekanem Bálint és Mező Zoltán József testvéreiként A kánaáni szép napokról dalolt, majd Mező Zoltán a Benjamin Calypsot, a hamarosan a címszerepben bemutatkozó Solti Ádám pedig a híres Börtöndalt énekelte el. Gallusz Nikolett ráadásként a Prológot adta elő. 

A zenei betétek igazi ünnepi hangulatot varázsoltak a Tolnay Szalon intim terébe. A művészek arról is beszélgettek, hogy a József valójában a szeretetről, mindenek előtt a testvéri szeretetről szól, emellett pedig olyan fontos kérdéseket is felvet, mint az önfeláldozás vagy a választás bosszú és megbocsátás között. Az elhangzott dalok is megerősítették az elmondottakat, hiszen a musical még a legszomorúbb részeknél is tele van reménnyel.

Az ifjú színészek a rengeteg próba, küzdelem és izgalom után alig várják, hogy megmutathassák magukat ebben a színes produkcióban.

Kapcsolódó tartalmak

Mary Poppins Hollandiába látogat

admin

Késik a Rebecca Broadway-premiere

Volf Anna

Elindult a 2016-os Városmajori Színházi Szemle

Buchmann-Horváth Emese

Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2011-es műsorterv

admin

Webber 2 lökött inasa holnaptól dvd-n!

admin