Hírek, beszámolók

Jubileumi évadnyitó gálaest a Karinthy Színházban

2016. szeptember 1-jén ünnepi gálaesttel nyitotta meg 35., jubileumi évadát a Karinthy Színház. A rendezvényen a színigazgatót, Karinthy Mártont is köszöntötték születésnapja alkalmából.

Rendkívül színes műsorral fogadta nézőit a Karinthy Színház jubileumi évadnyitó gáláján, melyet filmbejátszásokkal indítottak a színház alapításának évéből, 1981-ből. A bejátszások között televíziós műsorok, reklámok és korabeli előadások részletei szerepeltek. Később színészkollégák és a teátrum háttérmunkásai küldtek videóüzenetet és mondtak pár kedves szót, történetet a teátrumról és a direktorról.

Karinthy Márton az évforduló kapcsán kifejtette, hogy 35 év egy színház életében milyen nagy dolog. Erre az évadra, 3 és 5, azaz 3 stúdió és 5 nagyszínpadi bemutatóval készülnek. “Nekünk már 35 évad óta jó Újbudán itthon lenni”– mondta a direktor, majd Hoffman Tamást, Újbuda polgármesterét szólították színpadra, aki köszöntőjében biztosította a társulatot, hogy a 11. kerület a jövőben is igyekszik meghálálni a rengeteg befektetett munkát.

Ezek után a tavalyi évad díjait adták át. A nézők szavazati alapján a legnépszerűbb előadás A bolond lány lett, melyet Karinthy Márton rendezett. A legnépszerűbb színész Szabó P. Szilveszter, legnépszerűbb színésznő díját Pásztor Erzsi kapta. Nagy meglepetésben volt része a Kossuth-díjas művésznőnek, aki a közönségdíj mellé a Színházi Dolgozók Szakszervezetének díját is elnyerte. A köszöntők végeztével az est házigazdája, Szegezdi Róbert egymás után szólította színpadra a kollégákat, akik egy-egy személyes produkcióval készültek “Buda töretlenül népszerű színházának” évadnyitójára.

A humoros előadások mellett komolyabb pillanatokban sem volt hiány. Murányi Tünde, Egri Kati és Kovács István stílszerűen egy-egy Karinthy művel készült. Csere László operettet, Sári Évi könnyűzenei slágereket énekelt. Balázs Andrea és Dányi Krisztián a Nyitott ablak című sikerdarab egy dalát adta elő Verebes István ünnepi átiratában, Hajdú Steve rappelt, Dunai Tamás pedig klarinéton játszott. Pápai Erika az Azért vannak a jó barátok, Marton Róbert pedig a Hazám című dallal fokozta azt est ünnepi hangulatát. Az egyes blokkok között mókás kvíz kérdéseket tettek fel a színészcsoportoknak az 1981-es évvel kapcsolatban.

Az est folyamán bemutatkozott a 7 éves KoMod Színház is, amely egy éve a teátrum stúdiószínpadán mutat be rendhagyó előadásokat. Az est végén Karinthy Márton megnyitotta az évadot, és megköszönte a közönség figyelmét, bízva a további sikerekben. A meghívott vendégeket a műsor után a Hadik Kávéház tortakülönlegességei várták.

A gálával kezdetét vette a 35. évad a Karinthyban, a „kis budai színházban, amit egy padlásszobában álmodott meg egy kisfiú, aki akkor még nem is sejtette, hogy meddig fogja ez az álom repíteni”.

 

Kapcsolódó tartalmak

Már Dél-Afrikában is Sakkoznak!

admin

Sárkányhajóba szálltak az Operettesek

Stern Ágnes

Október 29-től kapható Dolhai Attila Ragyogás című lemeze

Sándor Petra

Mary Poppins próba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Lili bárónő bemutató a Városmajorban

Utasi Nikolett