Hírek, beszámolók

Kabaré a Porondszínházban

Idén lokállá változik a Békéscsabai Jókai Színház Porondszínházának cirkuszi sátra. A Vörösmarty Színház Kabaré előadása 17-szer kerül színre május közepétől júniusig Békéscsabán.

A Jókai Színház 2009-ben az Aida című musicallel nyitotta meg Magyarország, illetve Közép-Európa egyetlen mobil színpadát, a Jókai Porondszínházat. Azóta fergeteges, több művészeti ágat összekapcsoló produkciók születtek meg ebben a kuriózumnak számító játéktérben. Az Aida, a Csínom Palkó, Hobo Circus Hungaricusa és a La Mancha lovagja után ismét egy musicallel várja vendégeit a Porondszínház Békéscsabán, az Evangélikus udvarban.

Sally Bowles szerepében Ullmann Mónikát és Lapis Erikát láthatja a közönség, a Konferanszié figuráját Farkas Gábor Gábriel és Gulyás Attila alakítja majd, Clifford Bradshaw-t pedig Vasvári Csaba kelti életre.

A Kabaré számára a világhírnevet kétségtelenül Bob Fosse nyolc Oscar- és három Golden Globe-díjat besöpört filmje hozta meg Liza Minnelli főszereplésével. Szűcs Gábor rendező elmondása szerint a történetnek nyolc-tíz változata él a színpadon. A rendezői koncepció alapján a csabai közönség egy olyan produkciót láthat majd, amelyben a varieté szereplői játsszák el a történetet nem realista formában, hanem elemelve a valóságtól, egy fiktív szerepjáték keretei között.

Forrás: Jokaiszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

10 éves a Wicked – érdekességek a musicalről

Volf Anna

Jézus Krisztus Szupersztár Dolhai Attilával Szolnokon

admin

Klezmermusical a javából!

jambor.dorottya

Rendhagyó musical vagy formabontó cirkuszi produkció? – Lúdas Matyi a Cirkuszban

Buchmann-Horváth Emese

A bolond lány (Karinthy Színház)

Buchmann-Horváth Emese