Hírek, beszámolók

Kabaré-premier Székesfehérváron

Ma mutatja be a Vörösmarty Színház a Kander-Ebb szerzőpáros Tony-, Olivier- és Oscar-díjas musicalének felújítását.

Bár a darab műfaja musical, Szűcs Gábor rendező szerint a cím is szolgálhatna műfaji megjelölésként, hiszen minden rá jellemző szereplő és elem megtalálható benne. “A konferanszié figurája a mi feldolgozásunkban többletszerepet kap. Mindenütt jelenvaló kis démon, aki a hol kedves, hol gonosz – incselkedik, pimaszkodik, letöröl egy könycseppet, megsimogatja a jókat.” A szerepet Farkas Gábor, a műfaj ismert művésze, Kozáry Ferenc és Gulyás Balázs játssza. A hármas szereposztás kialakításának Sally Bowles esetében is prózai okai voltak: figyelembe vették az elfoglalt művészek beosztását, illetve a téli időszakban gyakran előforduló megbetegedéseket.
Ullmann Mónika nagyon örül a felkérésnek. “12 éve nem volt zenés szerepem, a sok próza után jól esik, hogy újra énekelhetek a színpadon. Nem szoktam szerepálmokon törni a fejem, de ha meg kellene neveznem párat, ez biztos köztük volna.” Tompos Kátya gyermeki lelkesedéssel fogadta az újabb kihívást: “Néha megállok egy percre, és elcsodálkozom, hogy te jó ég, már mögöttem van ez is, és ez is… Sally csodás szerep a sorban.” Balogh Anna úgy érzi, hogy “igazán izgalmas nő” bőrébe bújhat. “Sally ugyanolyan széles érzelmi skálán mozog, mint én, ezért sokat megmutathatok önmagamból is az előadás alatt.”

Szűcs Gábor hangsúlyozza, hogy a drámai mondanivaló mellett nagyon is szórakoztató a darab. “A műfaj tág határai megengedték azt is, hogy kedvünkre vizualizáljunk, akár egy rajzfilmben, mindezt frappáns szövegekkel, dúdolnivaló dalokkal.”

Színlap:

 Kabaré

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2013. június

Volf Anna

Musicales programok a Nők Lapja hétvégén és a Múzeumok Majálisán

admin

Mamma Mia! a Golden Globe-jelöltek között

admin

Made in Hungária jövőre Szolnokon

Volf Anna

Budapest után Kolozsvárott a Báthory Erzsébet musical-opera

Sándor Petra