Hírek, beszámolók

Kara Tünde súlyos betegsége miatt változások a Békéscsabai Jókai Színház fesztiválszerepléseiben

A Jászai-díjas színművészt a gyulai kórház intenzív osztályán kezelik miután a Bernarda Alba háza tegnapi felújító próbája közben leállt a szíve.

A Jókai Színház társulata Bernarda Alba háza című színdarabjával a tárgovistei BABEL F.A.S.T., illetve a sepsiszentgyörgyi Atelier Fesztiválra készült, amikor Kara Tünde váratlanul rosszul lett. A mentősök és orvosok gyors és hosszan tartó munkája eredményeképp sikerült a művésznőt újraéleszteni.

A teátrum a tárgovistei és a sepsiszentgyörgyi fesztiválon való részvételt lemondta, a további fesztivál-megjelenésekről a vezetőség a társulattal egyeztetve úgy döntött, hogy a teátrum mindkét versenydarabját (Bernarda Alba háza, Koldusopera) életben kívánja tartani, illetve a nyár további verseny- és fesztivál-meghívásait is teljesíteni fogja; azokon hangbeolvasással pótolja a művésznő jelenlétét. Így tehát a színház ott lesz a POSzT-on és a Városmajorban is.

A szerepei változatlanul Kara Tündéé maradnak, nem lesz helyette beugrás. A Jókai Színház társulata ezzel is kívánja hangsúlyozni, hogy visszavárja a művésznőt a színpadon, és hiszi, hogy valamennyi szerepét játszani fogja még.

Döntésével a színház az összetartozás, a csapatmunka fontosságát jelzi, s erős bizalmát művésztársa felépülésében.

Kapcsolódó tartalmak

Idén nyáron is Budapesti Nyári Fesztivál új bemutatókkal

Kiss Brigitta

Macskafogó (utolsó előadás)

Nagy Péter

ABBA-koncert musical-sztárokkal

admin

2018-ban érkezik a Jégvarázs musical

Volf Anna

Vidáman búcsúzott az Avenue Q

admin