Hírek, beszámolók

Kecskeméti Katona József Színház: tizennégy bemutató az új évadban

Tucatnyinál több bemutatóval és két új taggal várja nézőit a következő évadban a Kecskeméti Katona József Színház.

Lassan beérik annak a munkának a gyümölcse, mely öt éve kezdődött el a teátrumban – hangsúlyozta Cseke Péter igazgató szerdai sajtótájékoztatóján a most záruló évadot értékelve. Úgy vélte: megtalálták a magas művészi értéket képviselő szakmai munka és a közönség igényeinek metszéspontját. Ennek köszönhetően nem csupán megtartották, de növelni is tudták bérleteseik számát – tette hozzá. Mint fogalmazott, a statisztikai mutatók mellett az elmúlt időszakra a rangos külföldi meghívások és az ottani hangos közönségsiker tette fel a koronát. Kiemelte közelmúltbeli vendégszereplésüket a londoni West Enden, ahol Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát mutatták be.
A társulatban várható változásokról szólva közölte: egyetlen távozójuk igazi közönségkedvenc, Csémy Balázs, aki angliai ösztöndíjra pályázva a szigetországban szeretné folytatni karrierjét. Ugyanakkor két színművészeti tanulmányokat folytató fiatallal, a Kaposvárról érkező Dobó Enikővel és a fővárosi egyetemről érkező Fehér Balázs Benővel bővül a társulat.
A direktor emlékeztetett arra, hogy júniusban immár hagyományosan ismét elkezdődnek az Újvilág passió szabadtéri előadásai a Kecskeméti Arborétumban.

A következő évad műsortervét ismertetve Cseke Péter elmondta: öt nagyszínpadi mellett három-három gyermek- és kamara-előadás, valamint két stúdiódarab bemutatása szerepel terveik között. Ezen kívül Régi idők mozija – A négy évszak címmel rendhagyó nyitóelőadással készülnek Kecskemét várhatóan 2014 márciusában megnyíló új kulturális nevezetessége, egyben a Kelemen László Kamaraszínház leendő otthonául szolgáló Hírös Város Turisztikai Központ felavatására. A nyitódarab egyúttal a teátrum balettkarának első önálló bemutatkozása lesz, mivel a megyeszékhely közgyűlése jóváhagyja a színház új tagozatának szeptemberi megalakulását – hangsúlyozta.
A nagyszínpadi darabok közül Peter Buckman Most mindenki együtt! című zenés színművét és Ray Cooney – közkívánatra programba vett – Páratlan páros 2. című bohózatát Cseke Péter állítja színpadra. Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét Nagy Viktor, Weöres Sándor Kétfejű fenevad című drámáját Koltai Gábor, míg Arisztophanész Lüszisztratéját a nagyváradi színház művészeti vezetője, Szabó K. István rendezi. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Broadway-összefoglaló (2012. január-február)

Volf Anna

Színházak éjszakája – 7-8 ezer látogató a rendezvényen

Volf Anna

Nyílt próbákkal ünnepel az egri színház

Sándor Petra

Elindult a jegyértékesítés az idei Színházak Éjszakájára

Buchmann-Horváth Emese

2018 karácsonyára készül el a Mary Poppins folytatása

halasi.vivien