Hírek, beszámolók

Kelendőek voltak A muzsika hangja című film relikviái

Kelendőek voltak A muzsika hangja című film relikviái: egy kaliforniai árverésen 1,3 millió dollárért (290 millió forint) kelt el a közkedvelt filmben használt számos jelmez – olvasható a BBC hírportálján.

Az árverésre bocsátott tételek között volt a Mariát alakító Julie Andrews egyik ruhája, egy barna dirndli ruha, sárga blúzzal, amelyet a Von Trapp család gyermekeinek nevelőnőjeként viselt. A Von Trapp gyerekek által viselt virágmintás rövidnadrágok is kalapács alá kerültek.
Az 1966-ban készült, később több Oscar-díjat is nyert filmről 2010-ben Julie Andrews Oprah Winfreynek, az amerikai televíziózás nagyasszonyának adott interjújában elmondta, hogy annak idején nem is gondolták, hogy a film ilyen sikeres lesz.  “Ez indította el az én karrieremet is” – hangoztatta.
A hollywoodi relikviák árverésén kalapács alá került az a festmény is, amely az O’Hara családi birtokot, Tarát ábrázolja az Elfújta a szél című film nyitójelentében. 270 ezer dollárt fizetett érte új tulajdonosa.
A közelmúltban elhunyt James Gandolfini egyik jelmeze is árverésre került, amelyet Tony Sopranóként viselt a Maffiózók utolsó epizódjának utolsó jelenetében.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Alföldi Passiója a Sportarénában

halasi.vivien

Elhunyt Natasha Richardson

admin

Idina Menzel a Glee-ben

admin

Sunset Boulevard újra Londonban!

admin

Zenés est Polyák Lillával és Homonnay Zsolttal az Átrium Film-Színházban

Buchmann-Horváth Emese