Hírek, beszámolók

Kentaur az év díszlettervezője

Látványtár 2011 címmel magyar díszlet- és jelmeztervezők elmúlt évadban készült munkáit bemutató kiállítást láthatnak az érdeklődők az Olof Palme Házban. A Magyar Alkotóművészek Házában látható szakmai kiállításhoz kapcsolódóan adták át az idén másodszor az év díszlettervezőjének és az év jelmeztervezőjének járó díjat is.

Az idei év legjobb díszlettervéért Kentaurnak, a legjobb jelmeztervéért pedig Rátkai Erzsébetnek ítélte a szakma az elismerést.

Kentaur több munkájával, köztük a Győri Nemzeti Színház Rent című rockoperájának díszlettervével és a Vígszínház Rómeó és Júlia-előadásának terveivel nyerte el a díjat. Rátkai Erzsébet a Békés Megyei Jókai Színház Stuart Mária, valamint a Győri Nemzeti Színház Bulgakov: Moliere, avagy álszentek összeesküvése című darabjához alkotott jelmezterveivel érdemelte ki az elismerést.

A Látványtár tavalyi közönségdíját – amelyet az idei kiállításhoz kapcsolódva adtak át – díszlettervezőként Kentaur, jelmeztervezőként Füzér Anni nyerte el. A kiállításon 27 alkotó munkái láthatóak, számos színházi előadás anyaga: fotók, makettek, jelmezek, bábok. Idén sok a digitális formában bemutatott alkotás is: előadásrészleteket, fotókat, spotokat láthatnak az érdeklődők.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága által rendezett Látványtár 2011 című kiállítást július 10-ig tekinthetik meg a látogatók.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Ötven művész énekel Miklós Tibor emlékére

Volf Anna

Hallelujjah a West Enden!

admin

Amitől még a cápa szája is tátva maradna

Buchmann-Horváth Emese

Kabaré a Porondszínházban

Stern Ágnes

Szegény gazdagok – Sajtópróba

Nagy Péter