Hírek, beszámolók

Keresztül Európán Tompos Kátyával

2014. augusztus 10-én Tompos Kátya és zenekara kalauzolásával barangolhatja be az Öreg Kontinenst a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége.

A Nemzeti Színház színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István, a király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét.

Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában is. Gimnazista korában Földessy Margit stúdiójába járt évekig, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem előtt az utolsó nyarat külföldön töltötte. Orosz Zoltán harmonikás hívta el utcazenélni, s együtt beutazták fél Európát. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte az SZFE dalversenyét.

2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze. Az album egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni.

A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe. A koncert vendégfellépője a művésznő egykori egyetemi évfolyamtársa, Szemenyei János lesz.

Kapcsolódó tartalmak

Interjú Götz Attilával

Sándor Petra

Zenés beszélgetés Pásztor Ádámmal

Buchmann-Horváth Emese

Hazatér a Spring Awakening

admin

Broadway fesztivál 1. nap (Operettszínház, 2013. szeptember 27.)

Czibulka Stella

Így készült a Jézus Krisztus Szupersztár – Bevezető

Volf Anna