Hírek, beszámolók

Keszthelyen készülnek premierjükre az Atomkölykök

Kilenc nemzet fiataljai tanulnak, majd adnak elő egy musicalt az orosz Roszatom NucKids, azaz Atomkölykök programjában Keszthelyen. Lesz előadás Magyarországon, Csehországban és Oroszországban is.

Az orosz atomenergetikai ipart átfogó állami konszern 2009-ben indította útjára a programot azzal a céllal, hogy eloszlassa az atomenergetikával kapcsolatos tévhiteket, közösséget építsen és tartalmas pihenést nyújtson a gyerekek számára a nyári szünidőben.
Az Atomkölykök tavaly “lépték át” Magyarország határát, Oroszországban összeállított előadásukat Budapesten és Zánkán is bemutatták. A siker nyomán az idén már az egyhónapos felkészülést is itt tartják – tájékoztatta az MTI-t a Roszatom magyarországi partnere, a Kotimex PR ügyvezetője, Kóti Lóránt.
Az idei résztvevők között bolgár, cseh, dél-afrikai, indiai, koreai, orosz, török, ukrán és magyar gyerekek vannak. A nyolc magyar résztvevő többsége paksi. Őket Cseke Klára énektanár készítette fel a feladatra. Elmondta, hogy az általa vezetett gyermekkórus, a Tini Tüsik tagjai közül kerültek ki azok a gyerekek, akik hazánkat képviselik ebben a nemzetközi programban.
A nyolcvankét fiatal – 11-16 évesek – hétfőn érkeztek meg Keszthelyre, ahol egy hónapon át színházi szakemberek segítségével véglegesítik, próbálják a darabot, amelynek premierje július 30-án lesz a keszthelyi színházban. Másnap, augusztus 1-jén Pakson mutatják be a musicalt, majd további fellépések következnek Prágában, Tomszkban, Szentpéterváron és Moszkvában. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Zenés beszélgetés Posta Victorral

Buchmann-Horváth Emese

Aranypálca 2012 – Kálmán Imre nemzetközi operett-musical karmesterverseny – 3. elődöntő

Czitrovszky Balázs

Budavári Palotakoncert sajtótájékoztató

Stern Ágnes

Orbán János Dénes és Szőcs Géza könyvbemutatói Miskolcon

Buchmann-Horváth Emese

Portréműsor Tihanyi Ákossal az RTL Klubon

Volf Anna