Belföld Hírek, beszámolók

Keszthelyi Nyári Játékok – világsiker az emelt nézőtér előtt

A XVIII. Keszthelyi Nyári Játékokon a Házassági leckék középhaladóknak című előadás is bemutatkozik a Festetics Kastély parkjában.

A gyönyörű környezet, ősfás park, varázslatos nyáresték maradnak, idén először azonban emelt nézőteret emeltek a kastélyparkban, hogy a hátsó sorok nézőinek is tökéletes színházi élményben legyen része. Július 27. és augusztus 4. között nyolc alkalommal játsszák a Házassági leckék középhaladóknak című vígjátékot Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével.

Florian Zeller, a darab szerzője az utóbbi évek egyik legsikeresebb fiatal drámaírója. A még csak harmincas francia sztárszerző 2011-es vígjátéka az idei évad legnagyobb vígjátéksikere lett a Centrál Színházban. A Házassági leckék középhaladóknak olyan, mint a francia bor, elegáns és könnyed. Mint oly sok frivol komédiának, ennek az előadásnak is a hűtlenség a motorja. Michel és Alice titkos viszonyt folytatnak házastársaik, Laurence és Paul háta mögött. A helyzetet bonyolítja, hogy Paul Michel legjobb barátja. Michel – hogy senki ne sérüljön – “mindenki érdekében” hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel, majd hazudik zavartan és kétségbeesve. A hazugság úgy árasztja el az életüket, mint nyitva felejtett csap a lakást. Vajon megússzák?

A Keszthelyi Nyári Játékokat először 2000-ben rendezték meg a Festetics-kastély parkjában. Básti Juli és Puskás Tamás kezdeményezése azóta is sikeresen működik, szabadtéri színházat és kultúrát csempészve a Balaton nyugati medencéjébe. Idén már tizennyolcadik alkalommal költöznek le a Centrál Színház művészei Keszthelyre, hogy megtartsák a Balaton part egyik legnagyobb színházi ünnepét. 

Kapcsolódó tartalmak

A nyomorultak című musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Kiss Brigitta

Frida

Buchmann-Horváth Emese

Bridget Jones, Spice Girls és mormonok a West Enden az Olimpia évében

Volf Anna

Popfesztivál a magyar dal napján

Volf Anna

János vitéz (Szolnoki Szigligeti Színház)

oldadmin