Hírek, beszámolók

Készül a Dr. Herz Kecskeméten

Elkezdődtek a Doctor Herz próbái a kecskeméti Katona József Színházban.

A Doctor Herzet 25 éve mutatta be a Madách Színház és bár nagy sikere volt – humora és csodálatos zenéje mellett a nézők nagyra értékelték a mondanivalóját is –  azóta soha sehol nem tűzték műsorra Tolcsvay, Müller és Bródy zenés darabját. A kecskeméti Katona József Színházban idén Szerednyei Béla visz színre a művet, aki az ősbemutatón Olivert alakította; ebben a szerepben most Sirkó Lászlót irányíthatja. Csombor Teréz a Muttert, Dunai Tamás – aki a nevezetes Madách Színház-i előadás címszereplője volt – most az apóst személyesíti meg. A kecskeméti színpadon pedig rögtön címszerepben láthatjuk először énekelni Szemenyei Jánost.

A darab egy csillagvizsgálóban játszódik. Itt él Doctor Herz, az elismert tudós, aki régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Mindössze harmincéves, és már mindent elért, amit a szakmájában lehetséges. Mindezek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak. A nagy kérdés, hogy hogyan tud ellenállni a doktor a nyomásnak, és meddig? A hadsereg ugyanis szeretné megkaparintani új találmányát, és ezért semmitől sem riad vissza. Először csak kérik, aztán már fenyegetik, végül megpróbálják megsemmisíteni. Hiszen a tudás is hatalom, jóra és rosszra egyaránt használható. Herznek nemcsak saját magát kell megvédenie, hanem szeretteit is.

Az előadásban az említett színészeken kívül színpadra lép Hajdú Melinda, Simon Boglárka, Pál Attila, Farkas Ádám, Ganxsta Zolee, Fazakas Géza, Egyházi Géza, Kiss Zoltán, Ferencz Bálint, Sáfár Mónika, Fejes Szandra, Szokolai Péter, Aradi Imre, Kiss Eszter, Török Tünde, Sirkó Anna, Varga Zsanna, Olasz Csaba, Czeglédi Ákos és Puskás Gyula.

A bemutató november 16-án, 19 órakor lesz Kecskeméten, a Katona József Színházban.

Fotó: szinhaz.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Interjú az István, a király főszereplőivel

oldadmin

Interjú Hűvösvölgyi Ildikóval

Mezőfi Orsolya

Újra Cseszneken az István, a király

Rechtenwald Kristóf

A Pécsi Nemzeti Színház tizenöt bemutatót tervez az új évadban

Volf Anna

A Doctor Herz bemutatójának 25 éves jubileuma lesz Kecskeméten

Sándor Petra