Belföld Hírek, beszámolók

Készül A Holnemvoltbolt mesemusical

2017. december 22-én a győri Audi Arénában debütál az új mesemusical Zöld Csaba rendezésében.

Hinni a csodákban és a szeretet erejében – ez Zöld Csaba szerint A Holnemvoltbolt üzenete, mellyel meg kívánja szólítani a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. A rendező ugyanis fontosnak tartja, hogy felnőtt fejjel is ki tudjunk szakadni a mindennapok mókuskerekéből, és gyermeki szemmel tekintsünk a világra.

Az S. Csonka Hajnalka története alapján készült musical középpontjában egy a felnőttek szabályrendszere ellen lázadó kiskamasz áll, aki megszökik otthonról, és a Holnemvoltboltba eljutva találkozik egy régiségkereskedővel. Innen fantasztikus utazás veszi kezdetét, ami közelebb viszi a főhőst – és rajta keresztül a nézőket is – a csodákhoz.

Zöld Csabának első látásra a szívébe férkőzött a történet. Kiemelte, hogy háromgyermekes apaként különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő nemzedékeket megfelelő irányba indítsák útnak szüleik, nevelőik. A darab, melyben felcsendül számos a rajzfilmek világából közismert betétdal, a rendezői vízió szerint nagyszabású produkcióként kel életre az Audi Aréna színpadán, különleges show-elemekkel, tánckarral, és nem utolsó sorban egy remek színészi gárdával, táncosokkal és show elemekkel gazdagítva egy igazán különleges produkció jöjjön létre.

A főszerepet Vizlendvai Áron alakítja, aki az Erkel Színházban futó Billy Elliot musical címszereplőjeként vívta ki a nézők elismerését. A Holnemvoltboltban hasonlóan összetett prózai, táncos és énekes szerep vár rá. A musical színlapja felnőtt színészek tekintetében is impozáns, hiszen olyan művészeket láthat majd a közönség a színpadon mint Benkő Péter, Koós Réka, Nagy Sándor,  Papadimitriu Athina, Sövegjártó Áron, Fehér Adrienn, Korponay Zsófia, Jónás Andrea, Bódi Barbara, György-Rózsa Sándor, Blazsovszky Ákos és Pásztor Máté.

A darab koreográfiáit Túri Lajos jegyzi, a jelmezeket Vámosi Márta tervezte, a zenei vezető és hangszerelő Turcsán András. A szövegkönyvet írta S. Csonka Hajnalka, rendezőasszisztens Németh Dóra, rendező Zöld Csaba.

A darab ősbemutatója 2017. december 22-én a győri Audi Arénában lesz látható. Jegyek kaphatók a https://www.degartjegy.hu oldalon.

Kapcsolódó tartalmak

A könyv világnapja – Anna Karenina

Stern Ágnes

Verses Virtus – összművészeti est Újbudán

Buchmann-Horváth Emese

Káprázatos Fantom-gála Londonban

Vincze Dániel

Megkezdődtek a Jekyll & Hyde olvasópróbái

Sándor Petra

NERO

Stern Ágnes