Hírek, beszámolók

Készül a Kabaré Sopronban

Olvasópróbával kezdett a Kabaré című musical stábja szerdán a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Szűcs Gábor, a főszereplő Ullmann Mónika. A bemutató december 1-én lesz.

A Jászai-díjas Szűcs Gábor nevével szinte összeforr Masteroff – Kander – Ebb műve, hiszen Székesfehérváron pár éve már színpadra állította a darabot, ez a nagy sikerű musical vendégeskedett a veszprémi teátrumban, majd nemrég a békéscsabai színházban is megrendezte a produkciót. Most a soproni közönség is láthatja az ő Kabaréját, mégpedig Ullmann Mónika főszereplésével, aki mindegyik előadásban szerepelt, csakúgy, mint a konferansziét alakító Farkas Gábor Gábriel.

“Jól működik ez a produkció, szerencsés csillagzat alatt állt össze, az alapjai tíz éve születtek meg. Mindig új Kabaré jön létre, bárhol is dolgozom. Más a társulat, a zenészek, a színház, a közönség. A szereplők érzékenysége, tehetsége, gondolatvilága, egyénisége is alakítja, formálja az előadást. Állandóan fedezek fel újdonságot ebben a műben, mert mint a jó darabok általában, egyszerre szórakoztatóak és gondolat ébresztőek. Egy jó sztorit is el lehet mondani egy frappáns közmondással, nekünk két és fél óra jut a színházban, hogy a magunk eszközeivel elmeséljük, mit is gondolunk az adott történetről. Ettől izgalmas most számomra megint a Kabarét megrendezni. Azt mondtam mindenütt, ez a musical a nehézsége, az összetettsége miatt egy igazi társulatépítő kihívás, remek alkalmat nyújt egy csapat összekovácsolására. Természetesen sok múlik a kulcsszereplőkön, s azért jön velem mindig Mónika és Gábriel, mert egyszerűen ma alig akadnak olyan színészek, akikre rá lehetne osztani ezt a két meghatározó szerepet. Ők külső és belső tulajdonságaikkal, ének-és tánctudásukkal, színészi eszköztárukkal hozzá tudnak járulni, hogy Sopronban is igazán jó Kabaré szülessen” – hangsúlyozta Szűcs Gábor.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Musicalpremierek a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jubileumi évadában

Volf Anna

Macskafogó – utolsó előadás

Vincze Dániel

Soul Men – Szívvel-lélekkel

Buchmann-Horváth Emese

Játsszunk Krúdyt!

Buchmann-Horváth Emese

Császári Musicalgála Gödöllőn!

admin