Hírek, beszámolók

Kétévesek lettünk

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó magyar musical-premierekre külön aloldalakkal, extrákkal készültünk. A számtalan extra közül az évforduló alkalmából a rendkívül népszerű Rebecca-összeállítást, valamint két Tony-díjas musical, a Tavaszébredés és az Avenue Q magyar premiere kapcsán készített extrákat ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Az elmúlt két évben több alkalommal jelentkeztünk exkluzív tudósításokkal külföldről. A Viva la Musical! képviseltette magát a Nine, a Mamma Mia! és a High School Musical 3 mozifilmek világpremierén, de tudósítottunk a Webber 60. születésnapja alkalmából rendezett nagyszabású koncertről, valamint a Love Never Dies világpremieréről is. A felfokozott érdeklődés mellett bemutatott Love Never Dies első preview-előadása után nálunk jelent meg először magyar nyelvű beszámoló a musicalről.
Magyar vonatkozású exkluzív anyagaink közül mindenképp említést érdemel a Madách Színház József-előadásának próbáin készült fotósorozat, az oberhauseni Vámpírok bálja produkció Alfrédja, Héger Tibi által készített backstage fotókból álló galéria, valamint Serbán Attila Premier Musical Tour című lemezének stúdiófelvételén készült képsorozat.

Az Ajánló rovatban az egyik legnagyobb Broadway-sztár, Mandy Patinkin londoni koncertjéről, a Rebeccáról, a londoni A Little Night Music előadásról, valamint a Pia Douwes és Simone Kleinsma főszereplésével bemutatott holland Sunset Boulevard-ról közöltünk egy-egy írást.

Híreinkkel a musical iránt érdeklődő olvasókat próbáljuk minél pontosabban tájékoztatni a hazai és külföldi zenés színházi élet legfontosabb eseményeiről. Az aktualitások mellett a rovatban hosszabb írást közöltünk az utolsó Broadway-előadás kapcsán a Rentről, a holland premiert követően a nálunk is egyre kedveltebb Sunset Boulevard című Webber-mű keletkezéséről, a Love Never Dies világpremierének felvezetéseként pedig cikksorozatban mutattuk be az Operaház Fantomja színpadra állításának történetét. Kuriózumként – bizonyos időközönként aktualizálva – leközöltük az itthon legtöbbet játszott musicalek toplistáját is.
Az elmúlt két évben a színházi élet nagyjai közül többektől örökre búcsút kellett vennünk. Iglódi Istvánról, Kishonti Ildikóról, Natasha Richardsonról és Patrick Swayze-ről is megemlékeztünk írásainkban.

A magyar színházi élet sok jeles szereplőjét meginterjúvoltuk ez alatt a két év alatt. A látogatók többek között Kocsák Tibor, Miklós Tibor, Galambos Attila, Hűvösvölgyi Ildikó, Szulák Andrea, Csengeri Attila, Szabó P. Szilveszter, Serbán Attila vagy Rákász Dániel gondolatait is megismerhették interjúinkon keresztül.
A nemzetközi porondról az Elisabeth nálunk is népszerű szerzője, Lévay Szilveszter, a Spamalot Grammy-díjas szerzője, John Du Prez, a Vámpírok Bálja rendezője, Cornelius Baltus, valamint a walesi énekes-színész, Steve Balsamo is válaszolt a Viva la Musical! kérdéseire.

Az elmúlt két évben két blogot indítottunk. Az oberhauseni Vámpírok bálja magyar szereplői, valamint az Avenue Q New York-ból Budapestre költöző lakói vállalták, hogy leírják nálunk gondolataikat.

Az összegzésből természetesen az igen kedvelt multimédiás rovatok sem maradhatnak ki.
Videó-összeállítást közöltünk többek között a Tavaszébredés és a Rebecca szereplőivel, de stábunk forgatott a Vámpírok bálja 100. és a Mi jöhet még? utolsó előadásán is.
A Viva la Musical! fotósai a fontosabb zenés színházi eseményeken készült képeikkel eddig több mint 120 galériát töltöttek meg. Sok más mellett a Rebecca, a 600. Fantom, a Spamalot, a Broadway Fesztiválok, a szegedi Elisabeth, a Szép nyári nap, a Contact, az Avenue Q, az István a király, a Vörös Pimpernel és a Vámpírok bálja emlékezetes pillanatait örökítették meg.

Minden látogatónknak köszönjük, hogy az elmúlt években megtisztelt bennünket figyelmével. A közeljövőben új rovatokkal, új funkciókkal, új játékokkal és egyre bővülő tartalommal jelentkezünk.
Addig is keress bennünket a YouTube-on, a Facebook-on, az iWiW-en valamint a Twitteren, és szemezgess a honlapon az elmúlt két év terméséből!

Jó böngészést kíván a VLM Team!

Volf Anna

Kapcsolódó tartalmak

Londonban a Forbidden Broadway!

admin

A zene világnapja – Don't Cry for Me Argentina

Buchmann-Horváth Emese

Nagy sikerrel debütált a Nemzeti Színházban a Somnakaj

halasi.vivien

Rent – mozik vetítik az utolsó előadást

admin

Óz, a csodák csodája – fotós próba a Vígszínházban

Czitrovszky Balázs