Hírek, beszámolók

Kétnyelvű hétvége a budapesti operett-musical fesztiválon

Két nyelven, magyarul és oroszul is elhangzik szombaton Kálmán Imre Marica grófnő című operettje az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Budapesti Operett-Musical Fesztiválon.

Szombat délután a Budapesti Operettszínház társulatának, este pedig a szentpétervári Zenés Komédia Színház művészeinek előadásában látható az operett.
Vasárnap este a szentpétervári színház Bernard Slade-Stan Daniels Jövőre, Veled, itt! című komédiájának zenés verziójával lép színpadra a Raktárszínházban, közreműködik a Budapesti Operettszínház Musical Együttese. A darabot a Nagymező utcában és a Néva-parton is Somogyi Szilárd rendezésében mutatták be – közölte a színház az MTI-vel.
Az április 29-ig tartó fesztiválra tizenegy rangos produkciót hoztak a berlini, bukaresti, csíkszeredai és szentpétervári zenés színházak. A Kolozsvári Állami Magyar Opera társulata is Kálmán Imre-művel, A cirkuszhercegnővel zárja a fesztivált, a nemzetközi operavilágban is jegyzett énekesek, Kele Brigitta és Szabó Levente alakítják a főszerepeket.
Játszották Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét is, amely nemcsak a vendéglátóknak, hanem a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínháznak is az egyik sikerprodukciója. Így a fesztiválon román és magyar énekes színészek együtt adták elő a darabot.
A marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói García Lorca Bernarda Alba háza című drámájának zenés feldolgozását mutatták be. A vendéglátó színház Pesti Broadway Stúdiójának növendékei pedig Pintér Béla Parasztoperáját adták elő. A kamara-előadások sora egy berlini Edith Piaf-emlékesttel egészült ki.
A legnagyobb operett- és musicalslágerek hangzanak fel péntek este látványos keretek között, az európai zenés színházak sztárjaival.
A hagyományteremtő eseményt támogatja a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is, de a költségek jelentős részét a teátrum saját forrásból, a jegybevételekből fedezi.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Lovagi ebéddel hangolódtak a művészek a 100. Spamalotra

Utasi Nikolett

Sztárszereposztással startol a Dolly Parton musical

admin

Jubileumi Karminca-bál – 30 éves a Macskák

Vincze Dániel

Thriller a Broadway-n?

admin

Elindult a POKET- Zsebkönyvek automatából

polauf.eszter