Hírek, beszámolók

Kiállítással kezdődött a Macskák 30 hét

A következő napokban számos esemény tiszteleg a Macskák magyarországi debütálásának 30. évfordulója előtt. A jubileumi rendezvény-sorozat egy különleges fotókiállítással vette kezdetét.

Március 25-én jubilál Andrew Lloyd Webber Macskák című darabja a Madách Színházban. A klasszikus musicalt harminc éve mutatták be Budapesten. A különleges ünnepi előadás napját megelőző egy hétben a teátrum külön esemény-sorozattal készült, mely a mai napon indult el: a Madách Színház direktora, Szirtes Tamás a Tolnay Szalonban különleges kiállítást nyitott meg a Macskák elmúlt három évtizedéről.

hűvösvölgyi-gyabronka macsaka kanyó béla

Hüvösvölgyi Ildikó és Gyabronka József vagyis Mindlevery és Ben Mickering , Kanyó Béla fotója

Kanyó Béla és Mohos Angéla fotói megidézik az elmúlt három évtized nagyszerű pillanatait. Kanyó Béla fotógyűjteménye – amelynek a kiállításon látható fotók is részei – egészen különleges, hiszen hiszen 30 éve nem volt olyan Macskák szereplő, akiről ne készített volna fotót. 

cseke péter kanyó béla fotója

Cseke Péter, az első Elvisz Trén, Kanyó Béla fotója

Az első képek 1983-ban készültek, a legfrissebbek pedig csupán néhány napja. A 30 éves Macskák történetét bemutató fotókiállítás megnyitójára hivatalos volt számos művész is, akiknek neve mára egybeforrt a klasszikus musicallel, így többek közt Almási Éva, Bajza Viktória, Bencze Ilona, Dunai Tamás, Gálvölgyi János, Gyabronka József, Bozsó József, Kiss Mari, Hűvösvölgyi Ildikó, Póka Éva és Szolnoki Tibor.

almásy éva kanyó béla fotója

Almási Éva, mint Grizabella, Kanyó Béla fotója

 

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Rebecca sajtópremier

Nagy Péter

Újra Sakk előadások a Magyar Színházban

admin

A mizantróp – Szinetár Dóra prózai szerepben

Kiss Brigitta

Szegeden a két ünnep között is van mit nézni

Vincze Dániel

HELYESBÍTÉS

Vincze Dániel