Hírek, beszámolók

Kilenc pályázó a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára

Kilencen pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; amennyiben a pályázat eredményes lesz, augusztustól lehet új vezetője a teátrumnak – tájékoztatta az MTI-t pénteken az önkormányzat kommunikációs központja.

A közlemény szerint a februárban kiírt pályázatra a megadott határidőig Bata János színész, Kamondi Zoltán Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró, producer, Kárpáti Norbert színész, Kuna Károly színész, Mihályi Győző Jászai Mari-díjas érdemes művész, Réthly Attila rendező, Romvári Gergely dramaturg, díszlettervező, Seregi Zoltán színész, rendező, valamint Szikora János Jászai Mari-díjas rendező jelentkezett.

A pályázatokat szakmai előkészítő bizottság értékeli és véleményezi, meghallgatja a kandidálókat, majd májusban Székesfehérvár közgyűlése tárgyal a pályázatokról. Érvényes és eredményes pályázat esetén augusztustól lehet új vezetője a teátrumnak.

A pályázatot immár másodszor írták ki azt követően, hogy Székesfehérvár közgyűlése tavaly április 27-i hatállyal megszüntette a színházat addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az előző – a város rendkívüli közgyűlése által az idén januárban érvénytelennek nyilvánított – pályázatra ugyancsak kilencen pályáztak.

Az új igazgató megválasztásáig a színházat az igazgatói jogköröket ellátó Quintus Konrád igazgatóhelyettes vezeti. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A zene világnapja – No Matter What

Szöllösi Eszter

Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait

Volf Anna

November végén mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt

Volf Anna

Nagy öröm a József fotós próbáján!

admin

Meghallgatás Tatabányán

admin