Hírek, beszámolók

Közelebb – Fotókiállítás és aukció

Népszerű színészek és Rett-szindrómás gyermekek közös fotóira licitálhatnak az érdeklődők 2013. szeptember 17-én az Átrium Filmszínházban.

A Magyar Rett Szindróma Alapítvány egy fotósorozat elkészítésével és annak árverésével kívánja felhívni a figyelmet egy ritka veleszületett rendellenességre, a Rett szindrómára. Ennek érdekében ismert színészeket kért fel egy közös fotó elkészítésére egy-egy sérült kislánnyal, melyekből egyetlen számozott példány kerül majd kinyomtatásra és árverezésre. A fekete-fehér, klasszikus, “mosoly album” stílusú képeket Balla Vivienne divatfotós készítette el saját műtermében, csapata közreműködésével. A fotózáson olyan neves művészek vettek részt, mint Kulka János, Kecskés Karina, Scherer Péter, Hegyi Barbara, Nagy Sándor, Gallusz Nikolett, László Zsolt, Margitai Ági, Jordán Tamás és Puskás Peti.

A kampány célja, hogy a sérült gyerekeket nevelő családok nemcsak anyagi, hanem társadalmi és szociális helyzete is közbeszéd tárgyává váljon, illetve az évente a Rett-szindrómás lányok és családjaik számára megrendezett tábor támogatása. A kész képek 2 budapesti helyszínen kerülnek kiállításra az árverés időpontjáig: a VI. kerület Király utca 18. szám alatti Mozaik Kávézóban és a Margit körút 55. száma alatti Átrium Filmszínházban. Ezen kívül bármikor megtekinthetőek virtuális formában is az interneten. Az aukcióra 2013. szeptember 17-én kerül sor az Átrium Filmszínházban, ahol a képeket bárki megvásárolhatja a Magyar Rett Szindróma Alapítvány támogatására.

Az alapítvány weboldala

A kampány Facebookos oldala

Forrás: Magyar Rett Szindróma Alapítvány

Kapcsolódó tartalmak

190. évadát kezdi a Miskolci Nemzeti Színház

Volf Anna

15 éves a Lion King musical

Sándor Petra

Madách Musical Pályázat: túl a harmadik fordulón

admin

Anconai szerelmesek Szolnokon

halasi.vivien

Ma van az 52. színházi világnap

Sándor Petra