Hírek, beszámolók

Közös pályázatot írt ki a Thália és a Mikroszkóp igazgatói posztjára a főváros

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására írt ki pályázatot a főváros – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pénteken a kormányzati portálon. A pályázóknak 30 napjuk van arra, hogy benyújtsák pályamunkáikat.

A www.kormany.hu oldalon elérhető kiírás szerint az ügyvezető igazgató egyszemélyi felelős vezetőként irányítja majd a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t. Feladata lesz a két színház művészeti programjának részletes kidolgozása, a Mikroszkóp Színpad esetében a színházterem adottságainak figyelembe vételével, tekintettel a színház hagyományaira a kabaré műfajának megőrzésében és a Thália Színház egészének művészeti koncepciójával összehangolva.
A pályázatot úgy kell elkészíteni, hogy az tartalmazza a két nonprofit társaság 2012. évben lezajló lehetséges egyesülésére vonatkozó művészeti, pénzügyi, szervezeti megvalósítási koncepciót – olvasható a kiírásban, amely szerint a jelentkezőknek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal kell rendelkezniük, a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat előnyt jelent.
A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül.
Érvényes pályázatot csak a két színházra együttesen lehet benyújtani a kiírásnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján való megjelentetését követő 30 napon belül. Az elbírálás határideje: a pályázat benyújtását követő 30. nap.
A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. száz százalékos üzletrészére – Verebes István távozását követően – a nyáron pályázatot írt ki a főváros, ám arra nem volt jelentkező. Ezt követően Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes már nyár végén azt valószínűsítette, hogy a teátrumot a Thália Színházhoz fogják csatolni.
A Mikroszkóp Színpad az év végéig Szabó Attila korábbi gazdasági igazgató vezetésével működik, akinek ügyvezetői megbízatása december 31-ig szól.
A Thália Színházat jelenleg – a még 2009 elején kinevezett – Zimányi Zsófia vezeti, akinek megbízatása 2014. január végéig szól. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Natasha Richardson

admin

Megvan a következő londoni József

admin

A Vörös Pimpernel – Jelmez

Nagy Péter

Évadnyitó társulati ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Tizennégy előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon csütörtöktől

Volf Anna