Hírek, beszámolók Rendezvények

KulTúra 10. – Zenés beszélgetés Pásztor Ádámmal

A KulTúra rendezvénysorozat 10. alkalommal került megrendezésre október 21-én a Benczúr ház patináns termében. A meghívott vendégek Pásztor Ádám – akit zsenge kora ellenére a zenés színházat kedvelő közönség jól ismerhet már – és Tótka Sándor – akit a délután szervezője, Knapné Hanyecz Tünde Gyomaendrőd legkiválóbb sportolójaként mutatott be a közönségnek – olimpiai 4. helyet elért kajakozó voltak.

Elsőre kicsit furcsának tűnhet a párosítás, hiszen az ember nem is gondolná, hogy mennyi közös pont van egy élsportoló és egy színész életében. Amit a délután elején egy sportoló és egy művész véletlenül összesorsolt találkozásának tűnhetett, az a házigazda által kiválóan levezetett műsort követően már két fiatalember barátságos beszélgetésévé nőtte ki magát, akikben egy hatalmas közös keresztmetszet van: a hihetetlen szenvedély és alázat, amivel az álmaikat és a céljaikat űzik.

A hangulatos beszélgetést – ami tökéletes összhangban egyensúlyozott a két meghívott vendég között, Sándor olimpiai szerepléséről bevágott videorészletek, és Ádám hozott dalai tették színesebbé. Dalbetétek csendültek föl a Vörös Rébékből, a Vámpírok báljából, a Csoportterápiából, illetve a fiatal művész egy népszerű operettslágerrel is meglepte a közönséget.

Pásztor Ádámot a Vámpírok bálja c. musicalből ismerheti leginkább a nagyközönség, ott szerzett országos elismerést magának 2009-es beállását követően, ahol Alfréd karakterét öltötte magára, és játssza a mai napig zajos sikerrel. Elmondta, hogy szerinte milyen szerencsés az ma Magyarországon, aki egy külföldi csapattal kezdheti el a pályáját, valamint azt az álláspontját is megosztotta, hogy a hosszú szerepvivésbe nem kényelmesedhet bele egy színész sem, pontosan ez az, ami hatalmas felelősséget ad, hiszen folyton treníroznia kell magát, hogy együtt fejlődhessen karakterével. A felkészülés mindig komoly fizikai és szellemi próbafolyamatot igényel, főleg így, hogy félévente veszik elő a darabot. 

Nem csak ebben vallja szerencsésnek magát, hiszen vallott a szülői háttérről is, hogy a szülők soha semmire nem kényszerítették, nem erőltették, ebben érzi a sikert, hogy mindent saját akaratából vihetett végbe. Ebben egyetértettek Tótka Sándorral, aki szintén ezt emelte ki a szüleiben. Sok szülő a gyermekén akarja kiélni elvesztegetett fiatalságát, és ez nagyon mérgező lehet a gyerek számára, nem számít, hogy sportban, vagy művészi pályán indul el a későbbiekben. És hogy mi a recept a sikerhez? A két meghívott egyöntetűen nevezte meg a támogató családi hátteret, és a kitartó szorgalmat.

Ádámmal szinte minden műfajban találkozhatunk, hiszen zenés darabokban épp úgy fellelhető  – musicalben és operettben egyaránt – mint prózában, illetve TV sorozatban is láthatjuk. Saját bevallása szerint prózai színész szeretett volna lenni gyerekkorától kezdve, azonban nem más darab terelte a zenés műfaj felé, mint Az Operaház Fantomja a Madách Színházban, ahol Raoul gróf szerepe igazán inspirálóan hatott rá.
 
Nekünk nem is marad más hátra, mint, hogy sok sikert kívánjunk a továbbiakban mindkét fiatalembernek, és kifejezzük abbéli reményünket, hogy fentebb említett Raoul szerep még Ádám előtt áll további karrierjében, Sándor pedig még sok szép eredményt ér el sportágában. 

A közönség soraiból pedig köszönjük a szervezőnek a remek hangulatú, igazán értékes gondolatokat felsorakoztató beszélgetést, és szívből ajánljuk a következő alkalmat, amire december 8-án a Benczúr házban kerül sor, a meghívott vendégek pedig a sokoldalú Balázs Andrea, és rendezője, Karinthy Márton lesznek. November 14-én pedig szintén ugyanott Váradi László Junior Prima díjas zongoraművész Liszt koncertjére érdemes jegyet váltani. 

Molnár Rebeka

Kapcsolódó tartalmak

Sister Act musical Milánóban

Sándor Petra

Egyetemisták számára rendeznek színházi nyílt napot Szegeden

Volf Anna

Szent Grál Felkutatási Versenyt hirdet a Madách Színház

Volf Anna

Pókember: hírek a szereposztásról

admin

Én, József Attila – Bemutató februárban a Madách Színházban

Volf Anna