Hírek, beszámolók

Legendás musical érkezik a Margitszigetre

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében idén a My Fair Lady-t láthatja a közönség július 18-án és 20-án. 

Lenn délen, Csudijó, Ma éjjel táncolnék – a zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér, a My Fair Lady világsikerének egyik titka pedig a jó zene. A musical slágerei a főhősnő, Eliza Doolittle vágyairól árulkodnak, a történet a vágy teremtőerejéről szól. A cockney virágáruslány és Henry Higgins, a kellemetlen modorú fonetikaprofesszor Londonban botlanak egymásba. A mások beszélgetését folyamatosan jegyzetelő nyelvész kisebb szóváltásba kerül a lánnyal rémes kiejtése okán, és mérgében könnyelmű kijelentést tesz: ha Eliza elsajátítaná a helyes beszédet, hat hónap alatt hercegnőt faragna belőle.

Alan Jay Lerner and Frederick Loewe 1956-os musicalje számos örökzöld dalával és megkapó történetével ma is a musicalek szerelmeseinek egyik kedvence világszerte. A George Bernard Shaw Pygmalionja alapján született művet már Broadway bemutatóját követően egyenesen “a tökéletes musical” címmel illette egy kritikus, de nemzetközi hódító útja igazán az 1964-es, George Czukor által jegyzett filmváltozattal indult el.

A fél évszázada világsikernek örvendő, legendás mű a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában kerül színre,Szikora János rendezésében, Radnay Csilla és Hirtling István főszereplésével.

Forrás: www.szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Két opera debütált az Operettszínházban

admin

Jubileumi hét a 30 éves Macskák tiszteletére

Buchmann-Horváth Emese

Abigél – főpróba a szegedi Dóm téren

Rechtenwald Kristóf

Interjú Peller Annával

Buchmann-Horváth Emese

200. La Mancha lovagja

Nagy Péter