Hírek, beszámolók

Légy jó mindhalálig bemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház

Elkezdődtek a Légy jó mindhalálig című előadás próbái Békéscsabán. Nyilas Misi szerepét kettős szereposztásban játsszák az előzetes válogatások során kiválasztott fiúk, Bolla Márton és Kozák Ádám. Mint elmondták: nagyon örülnek, hogy részesei lehetnek a produkciónak, sokat gyakorolnak otthon is. Mindketten szeretnek színházba járni és külön öröm számukra, hogy most ők állhatnak a nagyok helyén. Már az összhangot is megtalálták a többi szereplővel.

Nagy urat Ragány Misa alakítja. A színész beszámolt arról, hogy mindenben próbálnak segíteni a gyerekeknek, hiszen rájuk nehezedik a legnagyobb teher, ez az első nagyobb megmérettetésük, ami egy komoly, nehéz feladat számukra.

A Jókai színház igazgatója-a darab rendezője, Seregi Zoltán szerint sincs könnyű dolguk a gyerekeknek, de kellően nyitottak és őszinték, ezért el tudják magukat helyezni abban a szituációban, ami a színpadon szükséges. A rendező kiemelte: az előadás különlegessége az, hogy egy visszatekintéssel, egy filmbejátszással kezdődik.

A Móricz örökérvényű regényéből készült zenés darabot a Jókai Színház színpadán először január 21-én láthatja a közönség.

forrás: behir.hu

Kapcsolódó tartalmak

100. Rebecca a Budapesti Operettszínházban

Bárány Anna

Nagyszabású koncerttel ünnepli a Madách Színház Andrew Lloyd Webber születésnapját

Buchmann-Horváth Emese

Beszélgetés a Kabaré sztárjaival és rendezőjével

Vincze Dániel

Megjelent a Nemzeti Színház igazgatói pályázata, Alföldi Róbert is pályázik

Sándor Petra

Színházak éjszakája – 2012. március 31.

Kiss Brigitta